• Business

    Novartis: Εξαγοράζει την Chinook έναντι 3,5 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Οι εγκαταστάσεις της Novartis

    Οι εγκαταστάσεις της Novartis


    Η Novartis ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Chinook Therapeutics με έδρα το Σιάτλ έναντι ποσού έως και 3,5 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με το Reuters, με την κίνηση αυτή η Novartis θα ενισχύσει τη σειρά ανάπτυξης φαρμάκων σε τελευταίο στάδιο με μια νέα θεραπεία για μία σπάνια ασθένεια των νεφρών.

    Η συναλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί με τη συγχώνευση της νεοσύστατης θυγατρικής της Novartis και της Chinook, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

    Η μετοχή της Chinook έκλεισε την Παρασκευή στα 23,99 δολάρια.

    Με βάση τη συμφωνία οι μέτοχοι της Chinook θα λάβουν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 40 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ενδέχεται να λάβουν 300 εκατ. δολάρια σε μετρητά αν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

    Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας αναμένει στο τέταρτο τρίμηνο του έτους να ολοκληρώσει μια κλινική δοκιμή που βρίσκεται στο τρίτο και τελευταίο στάδιο ανάπτυξης για το υποψήφιο φάρμακο atrasentan για τη θεραπεία μιας νεφρικής νόσου γνωστής ως IgAN.

    Παράλληλα, η Chinook έχει υπό ανάπτυξη το zigakibart, μια άλλη πειραματική θεραπεία για τη νόσο IgAN και σχεδιάζει να ξεκινήσει τη Φάση 3 το τρίτο τρίμηνο του 2023.

    Διαβάστε ακόμη:

    Novartis: Κλείνει το σκάνδαλο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα

    Novartis: Η Φωτεινή Μπαμπανάρα Επικεφαλής Επικοινωνίας σε Νότια, Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη

    Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ