• Noval Property

  Business

  Noval Property: Πρωτοπορεί θέτοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επενδυτικής στρατηγικής

  • NewsRoom

  Τρία στελέχη της Noval Property μιλούν στο mononews.gr για τη στρατηγική της εταιρείας

  Η Noval Property, θυγατρική της Viohalco, είναι μία κορυφαία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) που αναπτύσσεται δυναμικά, με συνέπεια και σταθερότητα.

  Διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων, που εκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, κτήρια logistics και ξενοδοχεία. Η εταιρεία, με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη, επαναπροσδιορίζει την αγορά ακινήτων, στοχεύοντας στη δημιουργία αξίας προς όφελος όλων.
  Εταιρική φιλοσοφία με γνώμονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο

  Η Noval Property εστιάζει στην ανάπτυξη βιοκλιματικών, περιβαλλοντικά βιώσιμων, σύγχρονων και υψηλών προδιαγραφών ακινήτων, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο στους χρήστες τους, όσο και στην κοινωνία συνολικά.

  Σημαντική δέσμευση της Noval Property είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του χαρτοφυλακίου της. Η εταιρεία επιδιώκει την αξιοποίηση του παλαιού κτηριακού αποθέματος με την μετατροπή του σε σύγχρονο και βιοκλιματικό, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δέσμευσή της να επενδύει σε έργα που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, καθότι όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος Καραπαναγιώτης, Chief Risk and Compliance Officer «με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ενεργειακή απόδοση του ιδιαίτερα επιβαρυμένου και γερασμένου κτηριακού αποθέματος των πόλεων, διασφαλίζοντας παράλληλα τον βιώσιμο χαρακτήρα της κάθε επένδυσης».

  Δεν είναι τυχαίο ότι το όραμα της εταιρείας συνοψίζεται στο εταιρικό της μήνυμα “re:purpose growth”, το οποίο αποτυπώνει τη στρατηγική της να επενδύει σε αναπτύξεις που προσδίδουν αξία και νέο νόημα στον αστικό ιστό. Αναπτύξεις που χαρακτηρίζονται για την ευελιξία, την ανθεκτικότητα και την διαχρονικότητά τους.

  Σύγχρονα τοπόσημα με βιώσιμο χαρακτήρα

  Από τα πιο χαρακτηριστικά και εμβληματικά έργα της Noval Property είναι το συγκρότημα γραφείων “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας και το κτήριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι, τα οποία ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική και τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τους, πιστοποιημένα και τα δύο κατά LEED Platinum και Gold αντίστοιχα και με WiredScore για την υψηλή ψηφιακή τους λειτουργικότητα. Οι συγκεκριμένες αναπτύξεις αποτελούν ιδιαίτερα επιτυχημένα παραδείγματα επανάχρησης, αξιοποίησης και μετατροπής παλαιών κτηρίων σε ενιαία, σύγχρονα, βιοκλιματικά κτήρια, τα οποία έχουν αναβαθμίσει αισθητά την ευρύτερη περιοχή και το αστικό τοπίο.

  Η πρόσφατη ολοκλήρωση των σύγχρονων εγκαταστάσεων logistics στη Μάνδρα Αττικής και η προμίσθωση του ακινήτου πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής, αποτελεί ένα ακόμα success story για την Noval Property.

  Αναφερόμενη στο έργο, η κα Τζένη Μουρούσια, Chief Investment Officer, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επιτυχή υλοποίηση ακόμα μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης, υψηλών προδιαγραφών, η οποία συνίσταται στην κατασκευή ενός σύγχρονου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής. Tο ακίνητο είχε ήδη μισθωθεί πριν ακόμη την έναρξη της κατασκευής του, χαρακτηριστικό της έντονης ζήτησης που υπάρχει στην αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Noval Property θα συνεχίσει να επενδύει και να πρωτοπορεί στην ολοκλήρωση έργων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των μισθωτών και των χρηστών τους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος».

  Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπτυξης The Grid στο Μαρούσι. Στο πρώην κτήριο της Kodak, σε συνεργασία με την Brook Lane Capital, θα ανεγερθεί ένα πρωτοποριακό office campus. Με ιδιαίτερη έμφαση στον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το έργο αναπτύσσεται με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και με βασική προτεραιότητα τις μελλοντικές ανάγκες των μισθωτών και των χρηστών ως προς τη λειτουργικότητα του κτηρίου και την ευεξία των ανθρώπων.

  Ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο ως προς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, είναι η ανακατασκευή ενός υφιστάμενου κτηρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο γραφείων. Με την ολοκλήρωσή της ανακατασκευής, πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο κτήριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα, στοχεύοντας σε πιστοποιήσεις LEED Gold, Fitwel και άλλες σχετιζόμενες με το αποτύπωμα άνθρακα.

  Στο πλαίσιο της ευρύτερης τάσης των αστικών αναπλάσεων, η δημιουργική ανάπλαση της Πειραιώς 252 αναμένεται να αποτελέσει ένα εμβληματικό για την πόλη έργο. H Noval Property, μια εταιρεία πρωτοπόρος σε διαφοροποιημένες αναπτύξεις, φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν σύνθετο και καινοτόμο πολιτιστικό, εμπορικό και τουριστικό πόλο. Με σεβασμό στην κληρονομιά του βιομηχανικού χώρου που φιλοξένησε τις πρώτες εγκαταστάσεις της Viohalco, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας πρότυπης και βιώσιμης αστικής ανάπλασης με μικτές χρήσεις όπως: ξενοδοχείο, γραφεία, κατοικίες, μουσείο, εστίασης, η οποία επιδιώκει να αποτελέσει ένα σημαντικό επιταχυντή στην αναμόρφωση και ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Το έργο στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Neighborhood για την υιοθέτηση πρακτικών χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

  Noval Property

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το 23% του χαρτοφυλακίου της Noval Property αποτελείται από πιστοποιημένα κατά LEED ή BREEAM κτήρια, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, με την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Noval Property δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανθεκτικότητα των κτηρίων, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες και εξελιγμένες πρακτικές, όπως υλικά μειωμένου ενσωματωμένου άνθρακα, επανάχρηση νερού, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, φυσικός αερισμός και φωτισμός και φυτεμένες επιφάνειες.

  Ισχυρό στρατηγικό επενδυτικό πρόγραμμα

  Η Noval Property έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ένα ολιστικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 380 εκατ. ευρώ, με ελκυστικές προοπτικές και με στόχο να εμπλουτίσει και να ισχυροποιήσει το ισορροπημένο μείγμα του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

  H επιτυχημένη πορεία της εταιρείας αντικατοπτρίζεται και στα θετικά οικονομικά μεγέθη που παρουσιάζει. Η κα Κατερίνα Απέργη, Chief Financial Officer, αναφέρει: «Η σημαντική αύξηση εσόδων, κερδών, αξίας χαρτοφυλακίου και εσωτερικής λογιστικής αξίας της εταιρείας, παρά τις συνεχείς προκλήσεις λόγω, μεταξύ άλλων, των διαρκώς αυξανόμενων επιτοκίων, επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε αποδοτικά και να υλοποιούμε με σταθερότητα το επενδυτικό μας πρόγραμμα προς όφελος των συμμετόχων μας». Αναφερόμενη στο μέλλον, η κα Απέργη προσθέτει: «Έχοντας αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο και συμπεριληπτικό σχεδιασμό, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την υλοποίηση του πολύπλευρου στρατηγικού μας πλάνου, βασιζόμενοι στην υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εμπειρία των ανθρώπων μας, στην κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας και στον ισχυρό της μέτοχο, Viohalco.»