• Business

    Noval Property: Αναχρηματοδότηση δανεισμού από τα κεφάλαια του πράσινου ομολόγου

    • NewsRoom
    Παναγιώτηε Καπετανάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Noval Property

    Παναγιώτης Καπετανάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Noval Property


    H Noval Property προέβη στην ολοσχερή αναχρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου του 2015 με την ALPHA BANK καθώς και στη μερική αποπληρωμή τoy ΣΠΑΑΛ του 2014 με την ίδια τράπεζα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Δείτε την ανακοίνωση

    «Η Noval Property ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (εφεξής «Η Εταιρεία») ανακοινώνει ότι στις 03.10.2022 προέβη στην ολοσχερή αναχρηματοδότηση του από 21.04.2015 κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου (ΟΔ) της Εταιρείας με την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., καθώς και στη μερική αποπληρωμή της από 29.07.2014 υπ’ αρ. 45358 Σύμβασης Πίστωσης Ανοιχτού (Αλληλόχρεου) Λογαριασμού (ΣΠΑΑΛ) επίσης με την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., μέσω των κεφαλαίων του Πράσινου Ομολογιακού
    Δανείου που εξέδωσε η Εταιρεία στις 06.12.2021 και το οποίο διαπραγματεύεται στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Πράσινο Ομόλογο»).

    Τα εν λόγω δάνεια σχετίζονται με την ανέγερση του εμπορικού πάρκου «MARE WEST» στην Κόρινθο, το οποίο πιστοποιήθηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική βαθμονόμηση BREEAM In-Use Commercial v6. Το ποσό της αναχρηματοδότησης ανήλθε σε 6,13 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ανωτέρω αναφερόμενο ΟΔ και περιλαμβάνει ποσό κεφαλαίου 6,05 εκατ. ευρώ και αναλογούντες τόκους ποσού 82,4 χιλ. ευρώ και σε 5,65 εκατ. ευρώ σε σχέση με την ανωτέρω αναφερόμενη ΣΠΑΑΛ και περιλαμβάνει ποσό κεφαλαίου 5,6 εκατ. ευρώ και αναλογούντες τόκους ποσού 49 χιλ. ευρώ περιόδου λήξης 03.10.2022, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2.1 (ii) του Προγράμματος του Πράσινου Ομολόγου, το οποίο εμπεριέχεται στο από 24.11.2021 Ενημερωτικό Δελτίο (Παράρτημα υπ’ αριθμ. 5).

    Η Εταιρεία θα ενημερώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων έως και την οριστική διάθεση αυτών. Επιπλέον και ειδικότερα, η Εταιρεία δεσμεύεται ότι για τυχόν τροποποιήσεις της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, καθώς και για κάθε επιπρόσθετη σχετική πληροφορία, θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, τους ομολογιούχους, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας της Κεφαλαιαγοράς.»

    Διαβάστε επίσης

    BYTE: Υποβολή αίτησης από την IDEAL για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών

    REVOIL: Νέος Οικονομικός Διευθυντής ο Πέτρος Ρούμπης

    Γιώργος Βερνίκος: Η τουριστική ανάκαμψη στη Νότια Ευρώπη σώζει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης



    ΣΧΟΛΙΑ