• Business

    ΝΗΡΕΥΣ: Πιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο Aquaculture Stewardship Council

    • NewsRoom


    Η ΝΗΡΕΥΣ έγινε η πρώτη εταιρεία μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη της οποίας οι φάρμες τσιπούρας και λαβρακιού είναι πλέον πιστοποιημένες κατά το πρότυπο Aquaculture Stewardship Council (ASC). Ο ASC αποτελεί ανεξάρτητο, διεθνή οργανισμό, ο οποίος προωθεί ορθές πρακτικές που ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας.

    Η πιστοποίηση αυτή, η οποία χορηγήθηκε από τον ανεξάρτητο ελεγκτικό Οίκο Lloyd’s, είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 2013 η ΝΗΡΕΥΣ, σε συνεργασία με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και το WWF Ελλάς. Πλέον οι μονάδες της εταιρείας στο Αλιβέρι και στη Φωκίδα είναι οι πρώτες που πιστοποιημένα εναρμονίζονται με τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει το πρότυπο ASC.

    Η ΝΗΡΕΥΣ συνεχίζει να καθορίζει τις θετικές εξελίξεις στον κλάδο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας. Η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να δραστηριοποιούμαστε με γνώμονα την υπεύθυνη ανάπτυξη του κλάδου μας, σεβόμενοι τους καταναλωτές, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

    Λίγα λόγια για την ΝΗΡΕΥΣ

     Από το 1988, η ΝΗΡΕΥΣ πρωτοπορεί και προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ικανοποίηση των πελατών της. Ως καθετοποιημένη παραγωγική εταιρία, ελέγχει όλη την αλυσίδα των προϊόντων της σε κάθε στάδιο της παραγωγής, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.

    Το Λαβράκι, η Τσιπούρα, ο Κρανιός και το Φαγκρί της ΝΗΡΕΥΣ έχουν αποσπάσει το κορυφαίο σε διεθνές επίπεδο βραβείο “Superior Taste Award”, για την υπέροχη γεύση και την ξεχωριστή τους ποιότητα. Επιπλέον, η ΝΗΡΕΥΣ δραστηριοποιείται στην παραγωγή γόνου, ιχθυοτροφών και εξοπλισμού ιχθυοκαλλιέργειας, τόσο για δική της χρήση, όσο και για εμπορία σε ένα ευρύ φάσμα πελατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Μέσα από ένα άρτιο δίκτυο διανομής η ΝΗΡΕΥΣ παραδίδει 1,5 εκατομμύρια ψάρια κάθε εβδομάδα σε περισσότερες από 30 χώρες.

    H ΝΗΡΕΥΣ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας, με προσωπικό 1.180 εργαζομένων σε όλη τη χώρα συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα πολλών τοπικών κοινοτήτων.

    Η ΝΗΡΕΥΣ βασίζει τη λειτουργία της στις θεμελιώδεις αρχές της υπευθυνότητας, της κοινωνικής ευθύνης και της αειφορίας και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001: 2015, ISO 14001: 2015, ISO 22000: 2005, BRC και Global GAP.



    ΣΧΟΛΙΑ