• Business

    Νηρέας – Σελόντα: Τι ακριβώς συμβαίνει. Όλο το παρασκήνιο

    Σελόντα

    Σελόντα


    Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση των εταιρειών Νηρέας και Σελόντα, καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών (13 Δεκεμβρίου).

    Δεν αποκλείεται βέβαια να δοθεί μία παράταση στην ημερομηνία αυτή, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα παρουσιάσεων των δύο εταιρειών είναι ιδιαίτερα “φορτωμένο” και δεν είναι βέβαιο για το αν ο χρόνος επαρκεί για να γίνουν όλες οι παρουσιάσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

    Σημειώνεται ότι σε αυτήν τη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει τα εξής funds: Amerra Capital Μanagement, Butterfly, Diorasis International, Duet Group, Harvard Investment Group, Oaktree, Panaxia και Tinicum Inc. Από αυτά, φαίνεται πως το Tinicum Inc. έχει υπαναχωρήσει και δεν θα διεκδικήσει περαιτέρω τις δύο εταιρείες, ενώ αντιθέτως υπάρχουν πληροφορίες για δύο τουλάχιστον από τα υπόλοιπα funds που εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον, το οποίο πιθανότατα θα μεταφραστεί και σε ανταγωνιστικές προσφορές.

    Πάντως, υπάρχουν ακόμα “σκοτεινά” σημεία γύρω από τη πώληση των δύο εταιρειών, με το σημαντικότερο να είναι η τύχη της Περσεύς σε περίπτωση υποβολής δημόσιας πρότασης της (μητρικής της) Σελόντα. Επίσης, προκαλούν σύγχυση οι πληροφορίες που θέλουν τις τράπεζες να προωθούν την ξεχωριστή πώληση των δύο εταιρειών, αν και κάτι τέτοιο διαψεύδεται επισήμως. Από την άλλη, οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους φέρονται να υποστηρίζουν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών εις σάρκαν μία, ώστε το νέο σχήμα να είναι πιο ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

    Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση του ιχθυοπληθυσμού των δύο εταιρειών από τη νορβηγική Akvaplan Niva, στο πλαίσιο του υπολογισμού των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ στο “μικροσκόπιο” των επίδοξων επενδυτών αναμένεται να μπει κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια του ισολογισμού τους, από τον δανεισμό τους και τα έσοδά τους μέχρι τα διάφορα οικονομικά τους μεγέθη τους τελευταίους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Airbnb: Να πληρώσουμε στην Εφορία αλλά ανώνυμα…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Δρομέας θα «ντύσει» την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ