• Business

    Nintendo: Άλμα κερδών στο τρίμηνο με ώθηση από την επιτυχία της ταινίας Super Mario Bros

    • NewsRoom
    Nintendo


    Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν τα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη της Nintendo, με την ιαπωνική εταιρεία gaming να λαμβάνει ώθηση από την επιτυχία της ταινίας The Super Mario Bros Movie, η οποία παραμένει μέχρι στιγμής στη πρώτη θέση του παγκόσμιου box office για ταινίες του 2023.

    Ειδικότερα, η Nintendo ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 461,31 δισ. γιεν (3,2 δισ. δολάρια), ενισχυμένα κατά 50% σε σχέση με πέρσι, με τους αναλυτές να αναμένουν μόλις 395,4 δισ. γιεν. Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου εκτοξεύθηκαν στα 181,02 δισ. γιεν (1,268 δισ. δολάρια), την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 109,91 δισ. γιεν, ενισχυμένα κατά 52% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

    Πέρα από την ώθηση από την επιτυχία της ταινίας «The Super Mario Bros. Movie», η οποία είναι εμπνευσμένη από το πιο διάσημο ντουέτο χαρακτήρων της εταιρείας, η Nintendo έλαβε βοήθεια και από ένα άλλο πολύ διάσημο brand της, καθώς τον Μάιο παρουσίασε το νέο παιχνίδι της σειράς «The Legend of Zelda».

    Το “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”, για την πλατφόρμα της Switch, κατάφερε να επιτύχει τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της δημοφιλής σειράς.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΑΙΠΕΔ: Ο Λεωνίδας Κεντεποζίδης πλειοδότης για ακίνητο στη Χαλκιδική

    Σαουδική Αραβία: Επεκτείνει την εθελοντική μείωση παραγωγής πετρελαίου και για τον Σεπτέμβριο

    Goldman Sachs: Τι λέει ο πατέρας νεαρού αναλυτή που βρέθηκε νεκρός στο Μπρούκλιν



    ΣΧΟΛΙΑ