• Business

    Νικόλαος Βαφειάς: Ναύλωσε πλοίο σε τιμή-έκπληξη

    Νίκος Βαφειάς


    Την καλύτερη τιμή ενός και πλέον έτους εξασφάλισε ο εφοπλιστής Νικόλαος Βαφειάς, κατά τη ναύλωση του ενός εκ των δύο νεοαποκτηθέντων πλοίων μεταφοράς τύπου capesize που κατέχει.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή του, Eco Dry Ventures, έκλεισε συμφωνία ναύλωσης του χωρητικότητας 177.000 dwt Moneqasque Eclat (ex Spring Hydrangea), κατασκευής 2006, με την E.On, χρονικής διάρκειας από πέντε έως οκτώ μήνες, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Η τιμή του συμβολαίου ορίστηκε στα 8.000 δολάρια ημερησίως, τιμή που αποτελεί υψηλό 14 μηνών στην αγορά των capesize, την ώρα που η μέση τιμή για τη spot αγορά κυμαίνεται στα 5.000 δολάρια ημερησίως. Μάλιστα, η Arctic Securities τοποθετεί την τιμή για τα συμβόλαια του επόμενου μήνα στα 6.440 δολάρια την ημέρα.

    Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός εφοπλιστής πέτυχε, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, την χαμηλότερη τιμή αγοράς στα πλοία τύπου capesize τον περασμένο Μάρτιο, όταν αγόρασε το φορτηγό C Winner”, χωρητικότητας 169.000 dwt και ναυπηγήσεως το 2008, έναντι 11 εκατ. δολαρίων. Το tradewinds είχε επισημάνει ότι πρόκειται για την πιο φθηνή συναλλαγή σε capesize από το 1992. Αμέσως μετά ο Ν. Βαφειάς αγόρασε το Spring Hydrangea, που μετονομάστηκε σε Moneqasque Eclat,  έναντι 12 εκατ. δολαρίων και η τιμή του σήμερα, σύμφωνα με το VesselsValue είναι στα 12,27 εκατ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-chamilotera-kerdi-gia-tin-ten-pou-omos-xepernoun-tis-prosdokies/49920

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nea-simfonia-me-trapeza-gia-tin-safe-bulkers-tou-poli-chatziioannou/50009

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ