ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γνωστός εφοπλιστής Νικόλαος Βαφειάς ετοιμάζεται να εξασφαλίσει αξιόλογα κέρδη από δύο πλοία τύπου capesize, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η ναυτιλιακή αγορά, υπάρχουν ευκαιρίες.
Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή του εταιρία Eco Dry Ventures, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, σε διαδικασία πώλησης των δύο πλοίων μεταφοράς που αγόρασε νωρίτερα αυτή τη χρονιά, όταν οι τιμές είχαν καταγράψει ιστορικό χαμηλό.
Έτσι, το χωρητικότητας 177,000-dwt, Moneqasque Eclat (κατασκευής 2006) – το οποίο ο Ν. Βαφειάς είχε αγοράσει με την ονομασία Spring Hydrangea – και το Tigerlily (κατασκευής 2008) – που απέκτησε με την επωνυμία C Winner – πρόκειται να του εξασφαλίσουν το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων, και τα δύο μαζί, αναφέρει το TradeWinds.
Σημειώνεται ότι ο έμπειρος εφοπλιστή, που επέστρεψε και πάλι στο χώρο της ναυτιλίας το 2013, είχε εντοπίσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπήρχαν στην αγορά των bulkers λόγω της ύφεσης, και είχε πληρώσει μόλις 11 εκατ. δολάρια για την εξαγορά του C Winner, τιμή που σύμφωνα με τους αναλυτές ήταν η πιο φθηνή για πλοίο capesize που είχε συμφωνηθεί από το 1992. Αντίστοιχα, για την αγορά του Spring Hydrangea κατέβαλε ποσό 12 εκατ. δολαρίων.
Μάλιστα, μόλις παρέλαβε τα πλοία η Eco Dry Ventures έκλεισε αμέσως συμφωνία ναύλωσης του Spring Hydrangea – το οποίο μετονόμασε σε Moneqasque Eclat- με την E.On έναντι 8.000 δολαρίων ημερησίως, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη τιμή ναύλωσης 14 μηνών στα capesize.
Ο Νικόλαος Βαφειάς απέκτησε τον πρώτο του στόλο με πλοία μεταφοράς τη δεκαετία του 1970. Ωστόσο, το 2008 όταν παρέδωσε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης Brave Maritime στο γιο του Χάρη Βαφειά, ο ίδιος απείχε για πέντε χρόνια από τη ναυτιλιακή αγορά.
Επέστρεψε και πάλι στο γνώριμο γι’ αυτόν χώρο της ναυτιλίας και συγκεκριμένα στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου, το 2013, με τη νέα του εταιρία, Eco Dry Ventures, αγοράζοντας το πλοίο Venus Ocean (κατασκευής 2012), χωρητικότητας 33.100 dwt.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://www.mononews.gr/fund-kkr-pou-drastiriopiite-ke-stin-ellada-exagorazi-naftiliaka-dania-15-dis-dolarion/68671
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://www.mononews.gr/apistefti-istoria-piso-apo-proto-hedge-fund-ston-kosmo/68692
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία
- Οι δημοφιλείς και ο κυρίαρχος ΚΜ, τα βραβεία της Eurobank, ο κόλακας του πρωθυπουργού, ο σάλος με γαλάζια βουλευτίνα και το μπρα ντε φερ Αντώνη – Σταύρου
- Χρηματιστήριο: Αναταράξεις από το πετρέλαιο στα 100 δολ. και τα δάνεια «κατσαρίδες» – Τι καθορίζει την επενδυτική στρατηγική πια
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γιατί θα κάνει εκλογές το 2027, τα νέα μέτρα και η σταθερότητα που περνάει μέσα από την αυτοδυναμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.