• Business

    Πρόστιμο €3.500 λόγω του Facebook – Τι να προσέξετε


    Προ ολίγων ημερών ένα από τα δημοφιλέστερα social media, το Facebook, υπήρξε ο λόγος που το Δικαστήριο της Ελβετίας καταδίκασε έναν άντρα, επιβάλλοντας του πρόστιμο ύψους περίπου €3.500. Η “τιμωρία” αυτή δεν επιβλήθηκε, βέβαια, χωρίς αιτία. Η ποινή ήταν αποτέλεσμα των likes που έκανε ο άντρας αυτός σε κάποια σχόλια και, συγκεκριμένα, του περιεχομένου των σχολίων αυτών.

    Πιο αναλυτικά, ο άντρας αυτός είχε προχωρήσει σε ένα μεγάλο αριθμό likes σε δημοσιεύσεις, οι οποίες στρέφονταν εναντίον ενός ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων. Οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια κατά του ακτιβιστή θεωρήθηκαν προσβλητικά, καθώς περιείχαν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Τα likes του κατηγορουμένου προς τα παραπάνω σημειώθηκαν κατά την περίοδο Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2015.

    Το Δικαστήριο της Ελβετίας, όπου παραπέμφθηκε, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο έδειξε πως συντάσσεται με τις πολύ ακραίες θέσεις των σχετικών σχολίων, αλλά και ότι συνέβαλε με τον τρόπο του στη συκοφαντική δυσφήμιση του ακτιβιστή και στην περαιτέρω διάδοση της προσβολής του στο διαδίκτυο, μέσω των likes του. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ενώ το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, θεωρώντας ότι αυτή δεν σχετίζεται άμεσα με την εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απάτη μέσω Facebook με σκευάσματα που «υπόσχονταν» προστασία στις εγκύους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Facebook έφθασε τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Facebook: Πως αλλάζει την δημοκρατία



    ΣΧΟΛΙΑ