• Business

    Στουρνάρας προς Τόμσεν: «Αν το ΔΝΤ θέλει να φύγει, ας φύγει – Δεν σας χρειαζόμαστε πια»

    • NewsRoom
    Στουρνάρας

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Ξεκάθαρο μήνυμα προς το ΔΝΤ στέλνει προς τους θεσμούς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλλάδας, Γιάννης Στουρνάρα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση: «Το ΔΝΤ αν θέλει να φύγει, ας φύγει. Δεν τους χρειαζόμαστε πια».

    Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας είναι ενήμερος πως το ΔΝΤ και ο Πόουλ Τόμσεν μεθοδεύουν να ανοίξουν εκ νέου θέμα τραπεζών, ζητώντας να γίνει και πάλι έλεγχος και εκτίμηση κινδύνου για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των δανείων των τεσσάρων συστημικών ομίλων. Ωστόσο αυτό θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην προσπάθεια ομαλοποίησης της οικονομίας.

    Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι εκτιμούν πως το ΔΝΤ θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει ξανά τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ (6,6 δισ. ευρώ) το 2018.

    Η στάση του ΔΝΤ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Αν δεν τεθεί θέμα νέων μέτρων για το 2018, οι διαπραγματεύσεις θα κυλήσουν σχετικά γρήγορα, αν όχι, θα μπούμε πάλι σε περιπέτειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alpha Bank: Εμφανής η βελτίωση οικονομικών προσδοκιών- Πρέπει να «τρέξει»η 3η αξιολόγηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τραπεζίτες «χτυπούν το καμπανάκι» σε Τσίπρα για την γ’ αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το ΔΝΤ «ακονίζει τα νύχια του» ενόψει της τρίτης αξιολόγησης – Τι φοβούνται στην κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ