ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα… λόγια έμειναν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού, με αποτέλεσμα αρκετοί επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση και να αναγκάζονται να παρανομήσουν για να επιβιώσουν.
Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, ο ακατάσχετος λογαριασμός θα έδινε βαθιά ανάσα αλλά και την ευκαιρία σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να λειτουργήσουν χωρίς τον φόβο της κατάσχεσης.
«Αυτή τη στιγμή», όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, «υπάρχουν πολλές ΜμΕ που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν με κατάσχεση λογαριασμού».
Η θέσπιση του ακατάσχετου θεωρείται μείζονος σημασίας από την στιγμή που κατέστη υποχρεωτική η εγκατάσταση των τερματικών POS για την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών. Με δεδομένη την ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού ισοδυναμεί με καταστροφή για μια επιχείρηση.
«Υπολογίζεται πως περίπου το 30% με 35% του κύκλου εργασιών μιας επιχείρησης πραγματοποιείται σήμερα μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Εάν αυτά τα χρήματα δεσμευθούν, τότε η επιχείρηση αυτή δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει», υπογραμμίζει στέλεχος της αγοράς. Για να προσθέσει πως «είναι λογικό αρκετές να καταφεύγουν στην παρανομία, αφού πλέον μιλάει το ένστικτο της επιβίωσης…».
Η κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες επαγγελματίες εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, όταν θα τελειώσει η τουριστική περίοδος και μειωθούν τα έσοδα που μπαίνουν στα ταμεία. Τότε εκτιμάται πως θα είναι η στιγμή της αλήθειας για πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες θα βρεθούν μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.
Εκπρόσωποι της αγοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και τονίζουν πως θα συνεχίσουν να πιέζουν όσο μπορούν για το θέμα του ακατάσχετου τους αρμόδιους φορείς.
«Θα βάζουμε συνέχεια το θέμα του ακατάσχετου…όπως και της ρύθμισης των χρεών μέχρι να πάρουμε κάτι. Θα επιμείνουμε παρότι γνωρίζουμε ότι η Τρόικα αντιδρά, σε όλα αυτά τα μέτρα», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζουν πάντως πως είναι σημαντικό να πεισθεί η Τρόικα για την σημασία του ακατάσχετου, αφού χωρίς την συναίνεσή της δύσκολα μπορεί να προχωρήσει κάποιο μέτρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τίνα Δασκαλαντωνάκη στο mononews.gr “Στηρίζουμε τις επιλογές του δικηγόρου μας”
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη κερδών για την κινεζική Alibaba στο 2ο τρίμηνο του 2017 – Στα 7,4 δισ. δολάρια τα έσοδα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H κυβέρνηση τάζει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους για να αξιολογηθούν-Όλες οι λεπτομέρειες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν: Θέλει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, πιέζει για τριμερή Τουρκίας, Ιράν και ΗΠΑ
- O Κένεθ Φαρίντ στο Allwyn Game Time φτιάχνει τον τέλειο παίκτη του Παναθηναϊκού
- Με… γνώριμες στο Europa League και σενάριο για «εμφύλιο» Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ!
- Γαλλία: Ο Λεκορνί πέρασε τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς ψηφοφορία – Πιθανές νέες προτάσεις μομφής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.