• Business

    Mega: Κρίσιμη η συνεδρίαση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ την Πέμπτη


    Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Mega, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, με σκοπό την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις αλλαγές και στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

    Αύριο λοιπόν αναμένεται, οι μέτοχοι θα «ανοίξουν» τα χαρτιά τους και να δώσουν μια πρώτη εικόνα του τι μέλλει γεννέσθαι στο άλλοτε πανίσχυρο μεγάλο κανάλι που παραμένει «ζωντανό» χάρη στους επί σειρά μηνών απλήρωτους εργαζομένους του.

    Κανείς δεν γνωρίζει ποια πρόσωπα θα αναλάβουν το νέο ΔΣ, ενώ εκτιμάται ότι από αυτά θα κριθούν και οι προθέσεις των μετόχων, με το αν επιλεγούν στενοί τους συνεργάτες ή απλά κάποιοι που θα οδηγήσουν το σταθμό σε… εκκαθάριση.

    Πρώτα πρώτα θα ξεκαθαριστεί η σύνθεση της νέας ιδιοκτησίας. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραμένει ο μόνος εκ των βασικών μετόχων, που ίδρυσαν τον τηλεοπτικό σταθμό το 1989. Ο ΔΟΛ, μετά την χρεοκοπία στα χέρια του Σταύρου Ψυχάρη, ανήκει πια στο παρελθόν. Όπως και ο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα, που βούλιαξε με ευθύνη του Φώτη Μπόμπολα.

    Η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί ποσοστό περίπου 35%. Το 22,11% του ΔΟΛ έχει περάσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το 19,66% από το συνολικό 33,1% του Πήγασου στον Ιβάν Σαββίδη.

    Αυτό που μένει είναι να δούμε αν αύριο στη γενική συνέλευση θα εκπροσωπηθούν και οι τρεις πλευρές. Και αυτό διότι οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε το μερίδιό του στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η πληροφορία αυτή κυκλοφόρησε την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο ο κ. Σαββίδης εξαγόρασε ολόκληρο το κανάλι Epsilon από τον Φίλιππο Βρυώνη.

    Επίσης απομένει να δούμε τι θα γίνει με το 13,1% των μετοχών, που διέθετε επιπλέον ο Πήγασος, και πλέον έχει περάσει στον έλεγχο των τραπεζών. Θα πωληθεί σύντομα ή οι τράπεζες θα επιτρέψουν την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του Mega (με τη συμμετοχή Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη); Στη δεύτερη περίπτωση το 13,1% θα εξανεμιστεί. Αν επιλεγεί η πρώτη λύση, οι εξελίξεις στο κανάλι ίσως καθυστερήσουν λίγο.

    Σε κάθε περίπτωση, μετά τη γενική συνέλευση, ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τον ορισμό νέου μάνατζερ, ο οποίος θα αναλάβει και τις επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ μετόχων για να συγκροτηθεί ΔΣ που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις επαφές με τις τράπεζες με σκοπό μέσα στον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να υπάρξει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τηλέτυπος: Ανακοίνωσε την απόκτηση του 22,11% του Mega από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεβάνς Σαββίδη: Ποιο κανάλι έβαλε τώρα «στο μάτι» μετά την είσοδο Μαρινάκη στο Mega

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ιβάν Σαββίδης: Έστειλε τον Φουρθιώτη σπίτι του

     



    ΣΧΟΛΙΑ