• Business

    Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας ανέτρεψε τα δεδομένα

    • NewsRoom
    airbnb


    Τα πάνω – κάτω στο χώρο στον κλάδο των ακινήτων έχει φέρει η αλματώδης εξέλιξη της πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων Airbnb. Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τρόπο να αυξήσουν εύκολα και γρήγορα το εισόδημά τους νοικιάζοντας διαμερίσματα μέσω του Airbnb, αλλά οι αρνητικές συνέπειες δεν άργησαν να εμφανιστούν.

    Η πρώτη είναι, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος» ότι στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο είναι ο νούμερο ένα προορισμός όλων όσοι επιλέγουν το Airbnb για τη διαμονή τους, τείνουν να εκλείψουν τα μεσαίου μεγέθους και προσιτά διαμερίσματα στα οποία μπορούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια να ζήσουν φοιτητές, ζευγάρια ή μικρές οικογένειες. Η δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η σημαντική αύξηση των ενοικίων στις περιοχές με ζήτηση από τους χρήστες της πλατφόρμας, η οποία ανατρέπει την τάση μείωσής τους που καταγραφόταν σταθερά στα χρόνια της κρίσης.

    Η δεύτερη περίπτωση, είναι η σημαντική αύξηση των ενοικίων στις περιοχές με ζήτηση από τους χρήστες της πλατφόρμας, η οποία ανατρέπει την τάση μείωσής τους που καταγραφόταν σταθερά στα χρόνια της κρίσης. Όσοι ψάχνουν να νοικιάσουν βλέπουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά.

    Μεσίτες από όλη τη χώρα εξηγούν ότι τα ενοίκια για τις παραδοσιακές αστικές συμβάσεις έχουν αυξηθεί κατά 10% κατά μέσο όρο, ενώ αγγίζουν και το 40%. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, είναι πλέον δύσκολο σε κάποιον να νοικιάσει διαμέρισμα σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο ή Κολωνάκι εξαιτίας του Airbnb, ενώ και τα διαθέσιμα σπίτια εμφανίζουν αυξημένες τιμές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο σφυρί με δημοπρασίες τα ακίνητα των τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχουν λεφτά και μένουν στην Φιλοθέη: Αλλά δεν πληρώνουν τις τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτες καταγγελίες για υπεξαίρεση 2,3 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο της Hanjin Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ