• Business

    Ακτωρ: Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης

    • NewsRoom
    Λεωνίδας Μπόμπολας

    Λεωνίδας Μπόμπολας. Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής και του τελευταίου σταθμού της βασικής γραμμής, του σταθμού «Βενιζέλου».

    Οι πρώτες εργασίες αφορούν τη δημιουργία των απαραίτητων εργοταξιακών χώρων και τις παρακάμψεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας βόρεια της οδού Εγνατίας και νότια, στην πλατεία Καπνεργάτη.

    Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό, θα ξεκινήσει η κατασκευή της αντιστήριξης, με μικροπασσάλους, για τη δημιουργία των φρεατίων εξαερισμού εντός του σταθμού και θα ακολουθήσει η επίχωση του αρχαιολογικού χώρου για την προστασία των αρχαιοτήτων και η κατασκευή της πλάκας οροφής του σταθμού.

    Το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα έργο που έχει ξεκινήσει από το 2006, αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το 2020 και καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση του έργου διαδραματίζει η υποκατάσταση της χρεοκοπημένης κοινοπραξίας υπό την ΑΕΓΕΚ από τον Άκτωρα.

    Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου, ώστε το 2019 να αρχίσει η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας.

    Στο μεταξύ, εντός του επόμενου τριμήνου προγραμματίζεται να αποδεσμευτούν κατειλημμένες επιφάνειες στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού και του σταθμού «Δημοκρατία», καθώς επίσης και στην οδό Δελφών, στους σταθμούς «Φλέμινγκ» και «Ανάληψη», όπου θα αποκατασταθεί η αμφίδρομη λειτουργία της οδού Δελφών.

    Μετά την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής σειρά παίρνουν οι επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Κορδελιό, Ευκαρπία και Αεροδρόμιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΕΡΝΑ: Ολοκλήρωσε έργο 250.000 τ.μ. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (pics + video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελλάκτωρ: Το θετικό και το αρνητικό σενάριο της S&P

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι αλλάζει στο Taxis-Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και νέα έντυπα δηλώσεων



    ΣΧΟΛΙΑ