• Business

    Warren Buffett: Ο λιτός βίος του δισεκατομμυριούχου

    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας και να αξιοποιήσετε, παράλληλα, στο έπακρο τα χρήματά σας; Θα μπορούσατε να είστε ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett, αφού οι συνήθειές του θυμίζουν έναν απλό και καθημερινό άνθρωπο!

    Ο επενδυτής Warren Buffett, γνωστός και ως “Μάντης της Ομάχα”, είναι ο προεδρεύων, γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway. Παρά το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και η καθαρή του αξία ανέρχεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, απολαμβάνει μια απλή ζωή με λιτή διαβίωση και γενναιόδωρη φιλανθρωπία.

    Ο δισεκατομμυριούχος δεν περιγράφει τον εαυτό του ως “οικονομικό”, απλώς ως έναν άνθρωπο με απλές συνήθειες. Για παράδειγμα, δεν πιστεύει πως η αγορά 10 σπιτιών θα τον έκανε πιο ευτυχή, ενώ αναφέρει πως προτιμά ένα χάμπουργκερ από το McDonald’s παρά ένα γεύμα αξίας $100.

    Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ο λαμπρός δισεκατομμυριούχος διατηρεί ένα λιτό τρόπο ζωής.

    Αν αποφασίσετε να ζήσετε όπως ο Warren Buffett, ίσως γίνετε κι εσείς ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο!

    Ο Warren Buffett ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε το 1958 για $ 31.500.
    Ενώ θα περίμενε κανείς να μένει σε κάποια τεράστια και υπερπολυτελή έπαυλη, κατοικεί στο σπίτι αυτό και δεν σκοπεύει να το πουλήσει ή να μετακομίσει.
    Warren Buffett lives in the same house he bought in 1958.

    Ξεκινά τη μέρα του με ένα πολύ φθηνό πρωινό.
    Δεν έχει προσωπικό σεφ για να του φτιάχνει γκουρμέ πρωινό, όπως θα νομίζαμε. Συνηθίζει να παίρνει από τo McDonald’s καθώς πηγαίνει στη δουλειά του.
    Buffett starts his day with a cheap breakfast.

    Οδηγεί το ίδιο αμάξι εδώ και πολλά χρόνια.
    Δεν έχει ένα αυτοκίνητο εκατομμυρίων δολαρίων και σπάνια αγοράζει καινούργιο. Όπως λέει η κόρη του, πρέπει να χαλάσει για να μπει στη διαδικασία αγοράς νέου μέσου.
    Buffett drives the same car for years.

    Έχει πολύ απλά, καθημερινά και προσιτά χόμπυ.
    Είναι φανατικός παίχτης του bridge (περίπου 12 ώρες τη βδομάδα), ενώ του αρέσει να παίζει γιουκαλίλι και να τραγουδά.
    Buffett enjoys affordable hobbies.

    Αντιμετωπίζει τους φίλους του φυσιολογικά και όχι με εξωπραγματικό τρόπο.
    Η μακροχρόνια φιλία του με τον Bill Gates στηρίζεται σε καθημερινά πράγματα και απλές κινήσεις γι΄αυτό και κρατά 25 χρόνια. Για παράδειγμα, ο Warren παίρνει τον Bill από το αεροδρόμιο όταν είναι στην πόλη ή του στέλνει με e-mail αποσπάσματα που πιστεύει πως θα του αρέσουν.
    Buffett treats his friends well, but not extravagantly.



    ΣΧΟΛΙΑ