• Business

    Περιστέρης, Παρασκευαΐδης, Μπόμπολας και Μυτιληναίος στη μάχη για τη «Γραμμή 4» του Μετρό

    • NewsRoom


    Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και όχι μόνο επιχειρηματικής κοινότητας κατέθεσαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό «ΓΡΑΜΜΗ 4 – ΤΜΗΜΑ Α΄, ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ – ΓΟΥΔΗ– Α’ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ».

    Η συμμετοχή των ομίλων Περιστέρη, Παρασκευαΐδη, Μπόμπολα και Μυτιληναίου στον διαγωνισμό, δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στον κατασκευαστικό κλάδο για το έργο. Αναμένεται να εκδηλωθεί ισχυρός ανταγωνισμός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με προφανή οφέλη για το συνολικό κόστος του έργου,

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό, στη διαδικασία συμμετείχαν τα εξής σχήματα, με βάση τη σειρά υποβολής των φακέλων:

    • ΤΕΡΝΑ ΑΕ- VINCI-SIEMENS AG “TVS”
    • J+P ΑΒΑΞ ΑΕ- GHELLA SpA –ALSTOM TRANSPORT S.A.
    • ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ANSALDO STP S.p.A – HITACHI RAIL ITALY SPA
    • FCC – ARCHIRODON-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

    Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτεί την εκκίνηση της υλοποίησης της Γραμμής 4 του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της Αθήνας, του μεγαλύτερου έργου υποδομής, προϋπολογισμού δημοπράτησης για την πρώτη φάση 1,45 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε.

    Τα χαρακτηριστικά του έργου

    Το πρώτο τμήμα της υπόγειας Γραμμής 4, το τμήμα Α «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», έχει μήκος περί τα 13χλμ και 14 νέους υπόγειους σταθμούς, τους εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ήστ, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή. Εξετάζεται, όμως, η προσθήκη ενός σταθμού μεταξύ Γαλατσίου και Κυψέλης.

    Επίσης, για τις ανάγκες του τμήματος Α της Γραμμής 4 θα κατασκευασθούν:



    ΣΧΟΛΙΑ