• Business

    Σε Αυγουστιάτικη ραστώνη το ΧΑ, «κολλημένο» στις 830 μονάδες

    • Contributor


    Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν και σήμερα Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κινείται κοντά στα επίπεδα των 830 μονάδων και τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει υποτονική.

    Στις 13:00 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,27% στις 830,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.

    Στην αγορά ξεχωρίζουν οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τρ.Πειραιώς και Eurobank με κέρδη ως και 2,30% περίπου, όπως των ΕΛΠΕ και Μυτιληναίου. Απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Motor Oil.

    Σημειώνεται ότι αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ο όμιλος Μυτιληναίος (ο πρώτος ισολογισμός μετά την απορρόφηση των θυγατρικών) και τις επόμενες ημέρες Coca Cola και Grivalia.

    Τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και η εικόνα στις διεθνείς αγορές, θα καθορίσουν και το κλίμα στην αγορά μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις, χωρίς, πάντως, να αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wall Street: Συνέχισε το σερί του ο Dow Jones για 9η φορά, με «μπροστάρη» την Apple

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαμηλές πτήσεις» για το ΧΑ: Πτώση 0,2% για τον Γενικό Δείκτη με αρνητικό πρωταγωνιστή την Τιτάν



    ΣΧΟΛΙΑ