• Business

    Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ – Στήνουν σκηνές έξω από τα υπουργεία

    • NewsRoom


    Σε οριακή κατάσταση, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παραμένει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), καθώς στον δεύτερο διαγωνισμό δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να κηρυχθεί και πάλι άγονος.

    Το Δημόσιο ελέγχει ποσοστό 85,5% της βιομηχανίας και το ελάχιστο τίμημα είναι τα 10 εκατ. ευρώ.

    Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον οι Paramount και KMW. Η ΕΛΒΟ είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης βρίσκεται σε εκκαθάριση εν λειτουργία και σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Θεόδωρο Αλιόγκα «οι εργαζόμενοι έχουν να πληρώνονται μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι ουδείς γνωρίζει ακόμη». Το προσωπικό που έχει απομείνει στην ΕΛΒΟ είναι 336 άτομα και πολλοί βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση.

    Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κατέβουν στην Αθήνα και όπως είπε ο κ. Αλιόγκας «εάν χρειαστεί, θα κατασκηνώσουμε έξω από τα υπουργεία, προκειμένου να μας δεχτούν και να συζητήσουμε το τι μέλλει γενέσθαι με την αμυντική βιομηχανία οχημάτων και το μέλλον μας».

    Στόχος είναι να συναντηθούν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ώστε να ενημερωθούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ προχωρούν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στη μεταφορά έδρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμμανουέλ Μακρόν: Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψής του στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφη Αχτσιόγλου: Ποιες αλλαγές έρχονται σε διαιτησία και απεργίες – Το κρίσιμο ποσοστό του 50%+1



    ΣΧΟΛΙΑ