• Business

    VLTs: Σε 25 χιλιάδες μειώνονται με σχέδιο νόμου

    • NewsRoom


    Αλλαγές στα βασικά σημεία της εγκατάστασης και λειτουργίας παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT στην ελληνική αγορά επέρχονται με  σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι κύριες αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο για τα VLTs αφορούν στη μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνομηχανημάτων που θα λειτουργήσουν, σε 25.000 από 35.000 που αρχικά ίσχυε, στην τροποποίηση του αριθμού των VLTs που μπορούν να τοποθετηθούν σε gaming halls (έως 50  κατά μέγιστο) και σε πρακτορεία (έως 15 κατά μέγιστο), ενώ επεκτείνεται η ισχύς του δικαιώματος (στα 18 έτη από 10 σήμερα).

    Το νομοσχέδιο

    Το  Νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ (“Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων” ) έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT και σε αυτό είχε ενεργό ρόλο η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Βαγγέλης Kαραγρηγορίου, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Με τις τροποποιήσεις που προτείνονται ουσιαστικά θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία, κάτι που θα είναι προς όφελος των καταναλωτών (παικτών), των ευάλωτων κοινωνικών  ομάδων και της διενέργειας αποτελεσματικότερου ελέγχου. Παράλληλα, από τις προωθούμενες αλλαγές δεν δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

    560 εκατ. ευρώ

    Υπενθυμίζεται ότι για την άδεια εγκατάστασης και εκμετάλλευσης 35.000 παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ο ΟΠΑΠ είχε καταβάλλει το ποσό των 560 εκατ.ευρώ.

    Αναλυτικά, όπως αναφέρθηκε, οι ουσιαστικότερες  αλλαγές αφορούν τη μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ σε 25.000 (από 35.000) και την αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους (gaming halls) κατά μέγιστο σε 50 (από 25) ανά κατάστημα και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο της ΟΠAΠ Α.Ε. κατά μέγιστο σε 15 (από 3) ανά κατάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ