• Business

    Ρεκόρ κατασχέσεων από την εφορία – 1000 την ημέρα μόνο τον Φεβρουάριο

    • NewsRoom
    Κατασχέσεις


    Η υπερφορολόγηση, που δεν αντέχεται από τους πολίτες, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οφειλές της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ αλλά και να αυξηθούν οι κατασχέσεις, ειδικά το πρώτο δίμηνο του 2017, με το 1 δισ., μάλιστα, να δημιουργείται μόνο τον Φεβρουάριο.

    Σύμφωνα με την “Καθημερινή” μέσα στο πρώτο αυτό δίμηνο του νέου χρόνου, αυξήθηκαν και οι κατασχέσεις από την εφορία σε συντάξεις, μισθούς κλπ., καθώς σε όσους φορολογούμενους -σχεδόν σε 34.000- έβλεπαν οφειλές άνω των 500 ευρώ, επιβάλλονταν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

    Οι κατασχέσεις, λοιπόν, ήταν πάρα πολλές, αφού σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, έφτασαν μέσα στον Φεβρουάριο τις 21.231. Τι θα πει αυτό; Ότι έγιναν περίπου χίλιες κατασχέσεις την ημέρα. Άμα συνεχίσει έτσι ο ρυθμός, τότε αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει μέσα στο έτος τις 140.000. Η αύξηση, στην περίπτωση αυτή, θα αγγίξει το 45%.

    Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρει και πάλι η «Καθημερινή», όταν θα τελειώσει αυτός ο χρόνος, οι οφειλές προς το Δημόσιο των πολιτών να αγγίξουν το νούμερο των 100 δισ. ευρώ, αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι ως τώρα οι οφειλές 4 εκατ. φορολογουμένων, είναι σχεδόν 94 δισ. ευρώ.

    Το συμπέρασμα, πάντως, που βγαίνει για την αύξηση των εισόδων από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο, είναι ότι πρόκειται για παλαιότερες οφειλές που κατατέθηκαν αλλά και κατασχέσεις προηγούμενων ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχεδόν 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων προς το Δημόσιο, τον Φεβρουάριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες επενδύσεις: ΟΛΘ, Αεροδρόμια, Ελληνικό – Ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους, ελπίδα για ανάπτυξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόσχεση Δραγασάκη σε τραπεζίτες: Έως 15 Μαΐου η ψήφιση της διάταξη για την προστασία των τραπεζικών στελεχών

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ