ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών για τα Ελληνικά Πετρέλαια στο β΄τρίμηνο του έτους, αν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις από την αποτίμηση των αποθεμάτων, προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG).
Ειδικότερα, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 124% στα 85 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογισθούν οι επιπτώσεις στα αποθέματα από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τότε τα καθαρά κέρδη προβλέπεται ότι μειώθηκαν σε 49,5 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 162 εκατ. ευρώ, με πτώση 21% σε ετήσια βάση, με τα συγκρίσιμα EBITDA στα 212 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36%
Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «neutral» για τη μετοχή και την τιμή-στόχο των 7,1 ευρώ.
Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Μπλόκο» από το Πρωτοδικείο στην απεργία στα ΕΛΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: Άντλησε κεφάλαια 79 εκ. ευρώ στο Λουξεμβούργο και ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερες κινήσεις
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΠΕ: Εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο της Ελευσίνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι σημαίνει για αυτά ο πατριωτισμός και το ανήκειν
- Στη σκιά του Κασιδιάρη
- Καμπουρίδου: Πώς το IRIS έγινε το απόλυτο ελληνικό success story με συναλλαγές πάνω από 6 δις
- Νέος ΚΟΚ… «λαιμητόμος» για τους παραβάτες – Βαριά πρόστιμα, αφαίρεση αδειών και φυλακίσεις
