• Business

    Reuters: «Η λιτότητα σβήνει τα φώτα των ελληνικών νοικοκυριών» – Ανεξόφλητοι 4 στους 10 λογαριασμούς


    Στις «σκοτεινές εποχές» παραπέμπει το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά με τους απλήρωτους, ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

    Σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Greece’s dark age: How austerity turned off the lights» (Η σκοτεινή εποχή της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα έσβησε τα φώτα), το Reuters επισημαίνει πως πάνω από το 40% των Ελλήνων – το μεγαλύτερο στην Ευρώπη – καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

    Σύμφωνα άλλωστε με τον επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, οι απλήρωτοι λογαριασμοί έχουν αυξηθεί κατά 1 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 2,6 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλες διαστάσεις παίρνει η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, με το Reuters να σημειώνει, σύμφωνα με μαρτυρία στελέχους της επιχείρησης, πως η ΔEH χάνει περίπου 500 με 600 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, από την κλοπή ενέργειας.

    Η διοίκηση της ΔEΗ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ποσό. Στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ δείχνουν πως οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κλοπής σκαρφάλωσαν στις 10.600 την προηγούμενη χρονιά από 8.880 το 2013 και 4.470 το 2012.

    Δεύτερο στέλεχος υποστήριξε πως οι αρχές πιστεύουν ότι η κλοπή είναι πολύ πιο εκτεταμένη από ό,τι δείχνουν οι περιπτώσεις που έχει επιβεβαιώσει ο ΔΕΔΔΗΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Nτράγκι ξεκαθαρίζει: Δεν αλλάζει η νομισματική πολιτική της ΕKT

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Αγγελικούσης: Ο ισχυρός Έλληνας εφοπλιστής πρωτοπορεί ξανά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: «Καμπανάκι» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας



    ΣΧΟΛΙΑ