• Business

    Πολίτες αιτούνται πιστωτική κάρτα για να πληρώσουν τους φόρους


    Μπαράζ αιτημάτων για  έκδοση πιστωτικής κάρτας για να πληρωθούν οι φόροι δέχονται οι τράπεζες από την αρχή του μήνα από πολίτες οι οποίοι ψάχνουν εναλλακτικές για να «σπάσουν» την κάθε δόση οφειλής σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις, καθώς πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν αυξημένα ποσά για φόρο εισοδήματος.

    Η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση της προκαταβολής για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αναδρομική έκτακτη εισφορά έχει «φουσκώσει» τα εκκαθαριστικά και οι πολίτες αναζητούν λύσεις ώστε να είναι ενήμεροι απέναντι στις φορολογικές αρχές, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

    Φέτος και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προσφέρουν στους κατόχους των πιστωτικών καρτών την δυνατότητα αποπληρωμής κάθε μίας από τις τρεις  διμηνιαίες δόσεις ή το σύνολο της οφειλής σε  12 άτοκες δόσεις.

    Και μπορεί τα αιτήματα είτε για έκδοση νέας πιστωτικής κάρτας, είτε για αύξηση του πιστωτικού ορίου, να κατατίθενται μαζικά, όμως εξίσου μαζικές  είναι και οι απορρίψεις τους από τα αρμόδια τμήματα εγκρίσεων των τραπεζών καθώς έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που πληρούν τα κριτήρια για να έχουν στο πορτοφόλι τους πιστωτική κάρτα.

    Μόλις το 15% των αιτημάτων παίρνει το «πράσινο» φως, ενώ και τα πιστωτικά όρια είναι σημαντικά μειωμένα και συνήθως δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών που πλέον κινούνται στην περιοχή του 19% με 20%.

    Να σημειωθεί ότι το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών το 20% του φόρου εισοδήματος πληρώθηκε από τους πολίτες με πιστωτική κάρτα και μάλιστα το  80% αυτών έκανε χρήση των 12 άτοκων δόσεων.

    Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον η πληρωμή του φόρου στο γκισέ συνεπάγεται για τον φορολογούμενο και πληρωμή προμήθειας  προς την τράπεζα.

    Όσοι λοιπόν είναι τυχεροί και έχουν πιστωτική κάρτα με επαρκές όριο για την πληρωμή των φόρων τους, μπορούν να σπάσουν την κάθε μία από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις σε 12 μικρότερες και με τον τρόπο αυτό θα αποπληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους τον Οκτώβριο του 2018.

    Οι υπόλοιποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εναλλακτικά δίκτυα των τραπεζών  για να μην επιβαρυνθούν από τις προμήθειες στο γκισέ.

    Σημειώνουμε ότι η Alpha Bank επιβραβεύσει με 1 bonus πόντο για κάθε 1 ευρώ πληρωμών μέσω Alpha Web Banking, Alphaphone Banking -2103260000, Alpha Mobile Banking καιwww.myAlphawallet.gr

    Στη Eurobank οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν μέσω e-banking (μόνο με χρέωση λογαριασμού), EuroPhone Banking – 2109555000 και www.livepay.gr

    Επίσης η Εθνική Τράπεζα προσφέρει  1 πόντο go4more για κάθε 1 ευρώ πληρωμών μέσω του ibank internet banking και του www.simplepay.gr

    Τέλος η Τράπεζα Πειραιώς επιβραβεύει με  1 yellow για κάθε 1 ευρώ πληρωμών μέσω του winbank (e-banking, phone banking, mobile banking), www.easypay.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ