• Business

    Bayer Hellas: Επενδύει στις start ups και στα λαμπρά μυαλά της χώρας

    Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ


    Στην «γοητεία» αλλά και την αναγκαιότητα των start ups για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας υπέκυψε η Bayer Hellas. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ενισχύσει και στην Ελλάδα τις επιχειρηματικές ιδέες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, επενδύοντας στην προοπτική τους.

    «Στόχος είναι να εισέλθουμε στον κόσμο των start ups», σημείωσε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη για το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Σόνια Μουσαβερέ κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

    Ήδη, ο μητρικός όμιλος επενδύει μεγάλα ποσά στην καινοτομία και τη στήριξη νέων επιχειρήσεων ενώ διαθέτει περίπου 50 εκατ. ευρώ ετησίως σε ΜΚΟ, για ενέργειες σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και την καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας.

    Να σημειωθεί πως η Βayer υλοποιεί για 5η συνεχόμενη χρονιά το Grants4Apps, το πρόγραμμα-θεσμό για την καινοτομία στο χώρο της υγείας, που προσκαλεί νεοσύστατες εταιρείες (startups) από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με μία ιδέα που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών υγείας. Ήδη 10 σημαντικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής reportbrain από Ελληνική νεοσύστατη εταιρεία που έχουν επιλεχθεί αυτά τα χρόνια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ανάπτυξη με την υποστήριξη της Bayer.

    Υπενθυμίζεται επίσης πως ήδη μέσω μίας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Bayer AG, δύο Έλληνες επιστήμονες, ο Ραφαήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν στα τέλη του 2016, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Ιδρύματος Bayer Science and Education. Λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer, οι δύο Έλληνες ερευνητές έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών διαβίωσης του ανθρώπου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με γνώμονα πάντα την υποστήριξη του ερευνητικού έργου και της καινοτομίας σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

    Επίσης, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της χώρας μας, η Bayer Ελλάς πραγματοποίησε δωρεά πληροφοριακού εξοπλισμού σε επιλεγμένα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία της εταιρείας περιλάμβανε τη δωρεά περισσότερων από 50 ipads, 100 οθονών Η/Υ και εκτυπωτών τελευταίας τεχνολογίας σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και της Άνδρου, στο ΕΠΑΛ Πειραιά και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Πειραιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι big business της Landis+Gyr και το νέο διάσημο πρόσωπο του Σύριζα η κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συνέντευξη στο mononews: Γιατί ο επικεφαλής της εταιρείας που εξαγοράστηκε από τη Samsung δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: M.Στεφανοπούλου, Carglass®: «Στο πλευρό των ασφαλιστικών εταιριών για την καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης»

     



    ΣΧΟΛΙΑ