• Business

    Πέντε γρήγορα μαθήματα για τα οικονομικά σας

    αγορές

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Διαβάστε παρακάτω πέντε γρήγορα μαθήματα για το χρήμα, που θα σας διδάξουν πώς να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας. Φυσικά, αυτά δεν είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατάσταση των οικονομικών σας, αλλά θα σας δώσουν έναν άλλο τρόπο σκέψης και κάποια tips για τις χρηματοοικονομικές σας κινήσεις.

    1. Η καθαρή σας αξία
    “Η καθαρή σας αξία είναι ένα μέτρο της οικονομικής σας υγείας”, δήλωσε ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος Mary Beth Storjohann. Είναι το αποτέλεσμα του συνολικού ενεργητικού σας, μείον τις υποχρεώσεις σας ή το ποσό που οφείλετε και θα πρέπει να το ελέγχετε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

    2. Η νοοτροπία των χρημάτων
    Η τελειότητα των πλούσιων δεν εξαρτάται αναγκαστικά από το μέγεθος της περιουσίας τους και έχει περισσότερη σχέση με την ψυχολογία και τη νοοτροπία τους. Αυτά είναι καλά νέα, αφού ο καθένας μπορεί να αλλάξει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τις συνήθειές του για να αντικατοπτρίζει εκείνες των πλουσίων.

    3. Πού πηγαίνουν όλα τα χρήματά σας
    Κρατήστε μια λίστα σχετικά με το πού πηγαίνουν τα χρήματά σας, όπως τα σταθερά κόστη (π.χ. ενοίκιο), τα κόστη μεταφοράς, τα έξοδα για φαγητό κ.α. Είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της διαχείρισης των χρημάτων σας.

    4. Πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομήσετε
    Τα χρήματα που εξοικονομείτε πρέπει να αφορούν δύο τομείς: ο ένας είναι το “ταμείο έκτακτης ανάγκης”, δηλαδή τα χρήματα που θα πρέπει να έχετε στην άκρη για παν ενδεχόμενο, και το άλλο είναι τα προσωπικά σας έξοδα, δηλαδή αυτά που θέλετε να έχετε στην άκρη για να απολαβάνετε πράγματα.

    5. Συζήτηση με τον/ην σύντροφό σας για τα οικονομικά
    Όσο άβολες κι αν είναι αυτές οι συζητήσεις, το να μιλάτε για τα χρήματα είναι μια σημαντική πτυχή μιας υγιούς σχέσης. Όταν υπάρχει συζήτηση και συνεργασία στα οικονομικά, μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα , ενώ όταν δεν το κάνετε, ίσως να γίνουν μεγάλα και μη αναστρέψιμα λάθη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στα παιδιά σας για τα χρήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα tips για να γίνετε πλούσιοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περιορίστε αυτά τα 3 έξοδα και εξοικονομήστε χιλιάδες ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ