• Business

    Οχτώ ερωτήσεις που κάνουν στις συνεντεύξεις εργασίας σε Facebook, Youtube και Linkedin

    People waiting for job interview


    Οι συνεντεύξεις για εργασία είναι δύσκολες, αλλά σε βοηθούν να μάθεις πολλά πράγματα. Μια εκτενής έρευνα, εκ των προτέρων, για την εταιρεία στην οποία πρόκειται να πας για συνέντευξη, σίγουρα βοηθά πολύ. Έτσι, προετοιμάζεστε από πριν για μερικές ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν.

    Μπορείτε, επίσης, να ψάξετε σε ιστοσελίδες χώρων εργασίας, όπως το Glassdoor, για να προσπαθήσετε να καταρτιστείτε και να προετοιμαστείτε για συνήθεις ερωτήσεις. Ευτυχώς, ορισμένοι CEOs, εκπρόσωποι προσλήψεων και εκπρόσωποι του ανθρώπινου δυναμικού σε κορυφαίες εταιρείες, είναι αρκετά ανοιχτοί για τα ερωτήματα που θέλουν να θέσουν στους υποψηφίους.

    Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων σε εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook, το LinkedIn και το PayPal, σύμφωνα με τους ανθρώπους που πραγματοποιούν τις συνεντεύξεις αυτές:

    1. Τι κάνετε σε μια καλή μέρα; – Facebook

    Αυτή η ερώτηση αφορά το κίνητρο ενός υποψηφίου και δεν υπάρχει σωστή απάντηση. “Αυτή είναι η ομορφιά της προσέγγισης όλων αυτών των ανθρώπων”, είπε η επικεφαλής των προσλήψεων του Fecebook, Miranda Kalinowski.

    2. Mε τι είστε παθιασμένοι; – Linkedin

    Όχι μόνο θα σας ρωτήσουν για τα πάθη σας στο Linkedin, αλλά θα σας ζητήσουν να τα σκιαγραφήσετε σε έναν πίνακα. Ο προϊστάμενος πρόσληψης του Linkedin, Brendan Browne, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να γίνουν “πραγματικά αυθόρμητοι” οι υποψήφιοι, για να δουν πόσο καλά επικοινωνούν.

    3. Πείτε μου εάν είναι καλύτερο να παραδώσετε ένα project που είναι τέλειο και αργοπορημένο ή που είναι καλό και στην ώρα του. – IBM

    Ο Obed Louissant, ο αντιπρόεδρος της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού στην IBM Watson, προτιμά αυτή την περίπλοκη ερώτηση. “Είναι ενδιαφέρον όταν παίρνετε την απάντηση των ανθρώπων σε αυτό. Δεν έχω και δεν ψάχνω για μια σωστή απάντηση, περισσότερο εξετάζω τον τρόπο με τον οποίο εξηγεί ο άνθρωπος τους λόγους της απάντησής του”.

    4. Γιατί όχι την Intuit; – Intuit

    Ο CEO της Intuit, Brand Smith, θέλει να ολοκληρώσει τις συνεντεύξεις του με την ερώτηση αυτή. “Θέλω να δω αν έχουν το θάρρος να μου πουν τα πράγματα που σκέφτονται κατά την απόφασή τους”, δήλωσε.

    5. Τι μάθατε αυτήν την εβδομάδα; – PayPal

    Ο επικεφαλής εκπαίδευσης στην PayPal Derek Hann είπε ότι κάνει αυτή την ερώτηση, ακόμα και αν είναι αρχές της εβδομάδας. Είπε ότι μια από τις βασικές αξίες της εταιρείας είναι η δια βίου μάθηση. “Θα πρέπει να μαθαίνετε με αυτό το επίπεδο συχνότητας”, δήλωσε.

    6. Ποιες είναι μερικές από τις πιο σημαντικές εμπειρίες που είχατε στην καριέρα σας; – Jet.com

    Η Liza Landsman, πρόεδρος του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου Jet.com, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να προσλάβει ευγενικούς υπαλλήλους, έτσι οι άριστες απαντήσεις είναι εκείνες που δείχνουν πως ο υποψήφιος φροντίζει για τους συνεργάτες του.

    7. Τι θα μας έλεγε για σένα κάποιος που δεν σε συμπαθεί; – Duolingo

    Πρέπει να αισθάνεστε άνετα να συζητάτε για τα ελαττώματά σας καθώς και για τα δυνατά σας σημεία. Ο Duolingo, CEO και ο ιδρυτής της Luis Von Ahn, απαιτεί μια τίμια απάντηση. “Οι απαντήσεις τους συνήθως βασίζονται στο “Οι άνθρωποι που δεν με συμπαθούν απλά δεν με καταλαβαίνουν και έχουν λανθασμένη άποψη για μένα”. Δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τίποτα.”, δήλωσε.

    8. Πώς θα κάνατε καλύτερο ένα προϊόν του Youtube πριν κυκλοφορήσει; – Youtube

    Η CEO του YouTube, Susan Wojcicki, δήλωσε πως της αρέσει να ρωτάει τους υποψηφίους πώς θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα προϊόντα του Youtube, προτού ακόμη βγουν. “Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε έναν μόνο τρόπο βελτίωσης ενός προϊόντος που χρησιμοποιείτε πολύ, έχετε πρόβλημα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O CEO των Starbucks μοιράζεται τη συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς να σκεφτείτε 20 επιχειρηματικές ιδέες σε 10 λεπτά, σύμφωνα με έναν CEO

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O CEO της Airbnb μας συμβουλεύει πώς να ξεκινάμε τη μέρα μας



    ΣΧΟΛΙΑ