Αποκλειστικό: ΕΚΤ σε Έλληνες τραπεζίτες – Δεν χρειάζεται νέα ανακεφαλαιοποίηση
Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, ήταν ανάμεσα στα θέματα για τα οποία ενημέρωσε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τον κ. Μπενουά Κερέ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και την αντιπρόεδρο του SSM, Σαμπίνε Λάουτενσλαγκερ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Φρανκφούρτη και ήταν προγραμματισμένη από τον Ιούλιο ύστερα από αίτημα της […]
Προ των πυλών το νέο βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού των τραπεζών της Ευρωζώνης
ΕΚΤ: Συζητάμε την έκδοση νέων φθηνών δανείων σε τράπεζες που αντιμετωπίζουν κενό χρηματοδότησης
Κερέ: Δυσκολότερες οι αγορές από τους θεσμούς με την Ελλάδα
Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, ήταν ανάμεσα στα θέματα για τα οποία ενημέρωσε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τον κ. Μπενουά Κερέ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και την αντιπρόεδρο του SSM, Σαμπίνε Λάουτενσλαγκερ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Φρανκφούρτη και ήταν προγραμματισμένη από τον Ιούλιο ύστερα από αίτημα της ΕΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας και του διαλόγου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την ΕΚΤ. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤ και της Eurobankκ. Νικος Καραμούζης και συνοδευόταν από τους CEO των ελληνικών τραπεζών.
Νίκος Καραμούζης. Πρόεδρος Eurobank
Αν και τα θέματα της ατζέντας δεν έγιναν γνωστά, θεωρείται βέβαιο ότι οι βασικοί άξονες της ενημέρωσης αφορούσαν τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εν όψει και της τρίτης αξιολόγησης. Τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών, τις πωλήσεις και διαγραφές δανείων, όπως και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφορικά με την επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες χρειάζονται και νέα ανακεφαλαιοποίηση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Σημειώνουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν εστιασμένες στους στόχους μείωσης των καθυστερούμενων δανείων και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας οι τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαν καλύτερες επιδόσεις –ξεπερνώντας τον στόχο- στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs).
Τώρα αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειες για μείωση των καθυστερούμενων οφειλώνχρησιμοποιώντας και τα «εργαλεία» των πωλήσεων και διαγραφών δανείων, ενώ η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εκτιμάται ότι θα επαναφέρει σε ορθή πορείατο 40% των «κόκκινων» δανείων.
Σημειώνουμε ότι στελέχη του SSM ελέγχουν ήδη τα προβληματικά χαρτοφυλάκια της Εθνικής και της AlphaΒankκαι τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν Πειραιώς και Εurobank. Ο SSMεστιάζει στη βιωσιμότητα των ρυθμίσεων που θα κρίνει τελικά και την επίτευξη των στόχων για μείωση των «κόκκινων» δανείων και τελικά τις αντοχές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που θα μπει την ερχόμενη άνοιξη, μαζί με το υπόλοιπες τράπεζες της ευρωζώνης στη διαδικασία των stresstests.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα οικονομικά και επιχειρηματικά νέα;
Εγγραφείτε στο Newsletter του mononews.gr
By submitting your email, you agree to our Terms and Privacy Notice. You can opt out at any time. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Μοιραστείτε την άποψή σας
Σχόλια
Οδηγίες
Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές.
Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact
Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αυτό είναι το «κλειδί» για έξοδο από την εργασία πριν τα 67 έτη και για μεγαλύτερη σύνταξη
Αυτοί είναι οι 7 Ελληνες εφοπλιστές που είχαν κέρδη 865 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο!
Open: Το νέο σχέδιο Ιβάν Σαββίδη – Παπαμιμίκου – Νέα μετοχική «καθαρότητα» χωρίς Κοκλώνη, σύμπραξη με Mega
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέσα σε δύο χρόνια: Αυξήθηκε ο ελληνικός στόλος κατά 32 πλοία – Μειώθηκαν κατά 21 τα ποντοπόρα και αυξήθηκαν κατά 42 τα επιβατηγά πλοία
Η Κύπρος αναζητά βοηθό ναυτιλιακών θεμάτων για το Λονδίνο
Eurobank: Αγόρασε 2.144.612 μετοχές για 8,49 εκ. ευρώ
Συνεργασία μεταξύ της ΤΕΡΝΑ και της ουκρανικής Ukrhydroenergo
Πόλεμος στην Meta: Δικαστικά έγγραφα φέρνουν στο φως εσωτερικές διαφωνίες για την ασφάλεια των παιδιών – «Πάμε να κάνουμε κάτι κακό»
Πέθανε ο Νίκος Ρηγινός από τους πρωτοπόρους του γιώτινγκ
Paramount: Κατέθεσε την βελτιωμένη προσφορά για τη Warner Bros – Κλιμακώνεται η μάχη με το Netflix
Ο Jamie Dimon προειδοποιεί: Βλέπω ξανά τα λάθη του 2008 – Κάποιοι κάνουν ανόητα πράγματα για το κέρδος
Πιθανό «γιγαντιαίο» ενεργειακό deal Άγκυρας – Ουάσιγκτον ύψους $ 500 δισ. – Στο τραπέζι η άρση των κυρώσεων για F-35
Οι Βασίλης Πατέρας και Θάνος Πασιαλής κέρδισαν μέσα σε 6 μήνες 5,5 εκατ. δολάρια από αγοραπωλησία πλοίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.