ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ότι με τους θεσμούς», προειδοποιεί Καθημερινή, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ. Ο κ. Κερέ τονίζει ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή υπαναχωρήσεων είναι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους και προσθέτει: «Η ευθύνη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών έχει μετατοπιστεί τώρα πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση. Μην περιμένετε ότι θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από ό,τι να πείσει τους Θεσμούς» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή», το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο ίδιος θεωρεί ως προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), εκφράζοντας την άποψη ότι η «ταχεία πρόοδος ως προς την επίλυσή τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και για τη μελλοντική επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, ενώ σημειώνει ότι «είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανασταλούν η μετατεθούν χρονικά οι περικοπές στις συντάξεις τονίζει πως «αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 και η σύνθεση του προϋπολογισμού να ευνοεί την ανάπτυξη».
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι χρειάζεται «περαιτέρω πρόοδος ως προς την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα για ακίνητα εκτός Αττικής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Παρατείνεται για 3 εβδομάδες η εκεχειρία Ισραήλ-Λιβάνου
- Σκωτία: Η απαγόρευση στις στοιχηματικές χορηγίες απειλεί τα οικονομικά των συλλόγων – Στο επίκεντρο Σέλτικ και Ρέιντζερς
- Γιώργος Δώνης: Συμβόλαιο-μαμούθ άνω των 5 εκατ. ευρώ και άμεση πρόκληση στο Μουντιάλ με τη Σαουδική Αραβία
- ΕΥΔΑΠ: Τι κρύβεται πίσω από το ράλι της μετοχής, η Credia και ο Σαράντης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.