• Οικονομία

    Κερέ: Δυσκολότερες οι αγορές από τους θεσμούς με την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Κερέ

    Ευκλείδης Τσακαλώτος -Μπενουά Κερέ


    «Ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ότι με τους θεσμούς», προειδοποιεί  Καθημερινή, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.  Ο κ. Κερέ τονίζει ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή υπαναχωρήσεων είναι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους και προσθέτει: «Η ευθύνη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών έχει μετατοπιστεί τώρα πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση. Μην περιμένετε ότι θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από ό,τι να πείσει τους Θεσμούς» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή», το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο ίδιος θεωρεί ως προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), εκφράζοντας την άποψη ότι η «ταχεία πρόοδος ως προς την επίλυσή τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και για τη μελλοντική επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, ενώ σημειώνει ότι «είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανασταλούν η μετατεθούν χρονικά οι περικοπές στις συντάξεις τονίζει πως «αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 και η σύνθεση του προϋπολογισμού να ευνοεί την ανάπτυξη».

    Παράλληλα υπογραμμίζει ότι χρειάζεται «περαιτέρω πρόοδος ως προς την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα για ακίνητα εκτός Αττικής».

     



    ΣΧΟΛΙΑ