• Business

    Παρέμβαση Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου: Έχουμε δηλώσει τη θέση μας για την ορθότητα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ

    • NewsRoom

    Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


    Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπροσωπώντας την Κομισιόν, έκανε παρέμβαση για την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    «Είναι ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες» δήλωσε μεν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ξεκάθαρα την άποψή της για την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της Υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Ανδρέα Γεωργίου, σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016.

    Παράλληλα, ο αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση της Επιτροπής ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία και των απαραίτητων εγγυήσεων που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι αποτελεσματικό.

    «Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…», επισήμανε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης την επομένη της άσκησης αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

    «Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

    Πηγή: skai.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στεφανάκης: «Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χατζηδάκης: Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ με τον κ. Γεωργίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην απαλλαγή Ανδρέα Γεωργίου από την τεχνητή διόγκωση του χρέους το 2009



    ΣΧΟΛΙΑ