• Business

    Goldman Sachs: Πότε να αγοράσετε χρυσό εάν θέλετε να κερδίσετε (δείτε live τις τιμές)


    Ποια είναι η σωστή τιμή να αγοράσει κάποιος χρυσό; Σύμφωνα με Goldman Sachs όταν προσεγγίσει την περιοχή των 1.200 δολαρίων. Ο χρυσός έχει μειωθεί κατά περίπου 50 δολάρια η ουγγιά τις τελευταίες 10 ημέρες, από τα 1288 στα 1238 δολάρια  και αυτό σύμφωνα με την Goldman Sachs αντανακλά ορισμένους παράγοντες, μεταξύ των οποίων, το ευνοϊκό για την αγορά αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Το sell-off στο πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα , όπως προειδοποιεί η Goldman Sachs , ωστόσο εντοπίζει ευκαιρίες αγοράς στη βουτιά.

    Η πρώτη πτωτική κίνηση από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, συνδέθηκε με ένα ράλι στις ΗΠΑ και σε άλλες παγκόσμιες αγορές μετοχών (εκτός Κίνας) με την άνοδο στην Wall Street να οδηγείται από τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη των εισηγμένων και τα περαιτέρω νέα σχετικά με τα φορολογικά σχέδια του Λευκού Οίκου.

    Το sell-off των τελευταίων ωρών αντικατοπτρίζει τα πιο ισχυρά στοιχεία του δείκτη ISM στις ΗΠΕ καθώς και την επιθετική ανακοίνωση της Fed, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

     Θα φτάσει στα 1.200 δολάρια 

    Σε πολύ βραχυπρόθεσμο διάστημα η GS εκτιμά πως ο χρυσός θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, με τον στόχο για τους επόμενους τρεις μήνες να τοποθετείται στα 1200 δολάρια η ουγκιά, καθώς πολλοί bearish  καταλύτες δεν εχόυν ακόμη εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά.

    Οι κύριοι καταλύτες για την περαιτέρω βραχυπρόθεσμη υποχώρηση του χρυσού, σύμφωνα με την GS, είναι το repricing των αυξήσεων επιτοκίων των ΗΠΑ και η μείωση του QE, λόγω της αύξησης των προσδοκιών γύρω από την φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ και τις υποδομές καθώς και για την παγκόσμια και την αμερικάνικη οικονομική ανάπτυξη.

    Οι οικονομολόγοι της τράπεζας αναμένουν δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος – Ιούνιο και Σεπτέμβριο, ενώ αναμένουν αύξηση στα μισθολόγια κατά 200.000 την Παρασκευή.

    Μεσοπρόθεσμα, οποιαδήποτε σημαντική περαιτέρω βουτιά στο χρυσό, θα αποτελέσει ευκαιρία αγοράς, καθώς ο δωδεκάμηνος στόχος της GS παραμένουν τα 1250 δολ. η ουγκιά.

    Η μεσο-μακροπρόθεσμη δυναμική είναι εποικοδομητική συμπεριλαμβανομένης μιας αδύναμης προοπτικής για αύξηση της προσφοράς του χρυσού, των υψηλές αποτιμήσεων σε ανταγωνιστικές κατηγορίες assets όπως οι αμερικάνικες μετοχές και τις ισχυρής προοπτικής για τις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες θα πρέπει να υποστηρίξουν την αύξηση της ζήτησης.



    ΣΧΟΛΙΑ