• Business

    Η Fed στήριξε τη Wall Street μια μέρα μετά το χτύπημα στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισε η Wall Street στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed, η οποία διατήρησε σταθερά τα επιτόκια αλλά έδωσε «σήμα» για την πιθανή αύξησή τους τον Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντας σταθερή την πορεία της Αμερικανικής οικονομίας. Πάντως, στο αισιόδοξο κλίμα δεν συμμετείχε ο Nasdaq που τερμάτισε σε αρνητικό έδαφος.

    Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα η Fed έχει αυξήσει συνολικά 4 φορές το επιτόκιο κατά 0.25% κάθε φορά φέρνοντάς το στο σημερινό εύρος του 1-1.25%.

    Η συνεδρίαση έγινε στον απόηχο της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεση στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 8 άτομα.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις  23.435,01 μονάδες με άνοδο 0,25%.Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,16% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,17%.

    Στο τέλος της συνεδρίαση η Tesla ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, χαμηλώνοντας ωστόσο τους στόχους για την παραγωγή του Model 3  βυθίζοντας τη μετοχή της στη μετασυνεδριακή διαπραγμάτευση.

    Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν με άνοδο την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, με τον γερμανικό Dax να πετυχαίνει νέο ιστορικό υψηλό.

    Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,45% τερματίζοντας σε υψηλό άνω των δύο ετών. Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε με άνοδο 0,77%.

    Ογερμανικός Dax σημείωσε κέρδη 1,78%, ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0,2%, ο SMI στη Ζυρίχη κέρδισε 0,22% και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,87%,

    Αντίθετα, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε οριακές απώλειες 0,07%,  ο ισπανικός IBEX υποχώρησε 0,16% και ο πορτογαλικός PSI 20 έχασε 0,68%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με το «δεξί» ο Νοέμβριος στο Χρηματιστήριο – Επέστρεψε επιτέλους ο τζίρος!



    ΣΧΟΛΙΑ