• Business

    Έρχεται αναβάθμιση από την Fitch

    • Contributor
    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας ή το πιθανότερο των προοπτικών (outlook), αναμένεται να προχωρήσει αργά το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος Fitch.

    Σήμερα, ο οίκος «βαθμολογεί» την πιστοληπτική ικανότητα του Ελληνικού Δημοσίου με «CCC», οκτώ βαθμίδες κάτω από το επίπεδο επενδυτικής διαβάθμισης. Αν τελικά προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης θα είναι κατά μία βαθμίδα σε «CCC+».

    Ωστόσο, πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η Fitch θα αναθεωρήσει σε «θετικές» από «σταθερές» τις προοπτικές της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοικτό μέσα στους επόμενους μήνες να ανεβάσει μία κατηγορία και την πιστοληπτική αξιολόγηση.

    Κρίσιμο και για τους οίκους παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος. Τυχόν επανάληψη από το «μαρτύριο» της β΄αξιολόγησης, θα επηρεάσει αρνητικά το rating, ενώ θα δυσχεράνει τις νέες εξόδους στις αγορές που προγραμματίζει η κυβέρνηση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε στις 21 Ιουλίου την αξιολόγηση «Β-», αναθεωρώντας τις προοπτικές σε θετικές, από σταθερές προηγουμένως.

    Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, στις 23 Ιουνίου, η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «Caa2».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απότομη προσγείωση από τη S&P: Η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας αναβάλλεται για το μέλλον!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Fitch: Διατηρεί τo CCC για την Ελλάδα – Τι λέει για την β’ αξιολόγηση

     



    ΣΧΟΛΙΑ