• Business

    Ziegler Kamil: Ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει άμεσα τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας

    • NewsRoom
    kamil ziegler

    Kamil Ziegler, Πρόεδρος ΟΠΑΠ.


    Το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος θα είναι κερδισμένο τόσο στο επίπεδο των εσόδων όσο και στην μείωση της ανεργίας, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα VLTs τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Ziegler Kamil, μιλώντας στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κ. Kamil για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει το νόμιμο δίκτυο VLT του ΟΠΑΠ, τα 52 ευρώ έμμεσα πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και μάλιστα όταν «το έργο αναπτυχθεί πλήρως τότε μπορεί να φέρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην Επιτροπή Οικονομικών ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο Ziegler Kamil, όταν το έργο αναπτυχθεί πλήρως, θα φέρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών, ποσό που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα συνεισφορά του ΟΠΑΠ στην Ελληνική Δημοκρατία, που φτάνει περίπου σε 780 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ υπογράμμισε εξάλλου ότι το έργο δίνει ανάσα στην αγορά ακινήτων, καθώς καταστήματα μισθώνονται και κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα δημιουργηθούν άμεσα τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας. Από χθες η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έχει στα χέρια της και όλα τα στοιχεία των ελέγχων της ΕΕΕΠ για την παράνομη αγορά παιγνίων.

    To νομοσχέδιο εξυπηρετεί και υπακούει το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε ο Ziegler Kamil. «Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση στόχων δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι στόχος είναι και η προστασία των παικτών, και η καταπολέμηση των παράνομων παιγνίων, και η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

    Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα του παράνομου τζόγου. «Σε αντίθεση με το νόμιμο πλήρως και αυστηρά ρυθμιζόμενο δίκτυο VLT’s υπάρχει μια παράλληλη και απολύτως ανεξέλεγκτη και παράνομη αγορά παιγνίων που αποτελεί σημαντική απειλή για την κοινωνία και τα δημόσια έσοδα», είπε και επικαλέστηκε στοιχεία που οδηγούν στην εκτίμηση ότι σήμερα λειτουργούν τουλάχιστον 65.000 μηχανήματα στην παράνομη αγορά και ότι τα ακαθάριστα έσοδα ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ το χρόνο. Και όλα αυτά, όπως τόνισε, την ίδια ώρα που «για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει το νόμιμο δίκτυο VLT’s του ΟΠΑΠ, τα 52 ευρώ έμμεσα πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία».

    Αναφερόμενος στη μείωση του αριθμού των καταστημάτων VLTs που προωθείται, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ είπε ότι μπορεί να ενισχύσει την εφαρμογή των αρχών του υπεύθυνου παιχνιδιού για να σημειώσει ότι συνολικά ενισχύεται η νομιμότητα στην αγορά με τη σειρά του νόμιμου δικτύου VLTs, και τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι σημαντικά. «Όταν το έργο αναπτυχθεί πλήρως τότε μπορεί να φέρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών. Το ποσό αυτό, θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα συνεισφορά του ΟΠΑΠ στην ελληνική δημοκρατία, που φτάνει περίπου σε 780 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», είπε ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ και υπογράμμισε ότι το έργο δίνει ανάσα στην αγορά ακινήτων, καθώς καταστήματα μισθώνονται και κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα δημιουργηθούν άμεσα τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η τιμολόγηση του καλυμμένου ομολόγου 500 εκ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη στην Βουλή: Ποιος έκανε τα «στραβά μάτια» σε παράνομες στοιχηματικές εταιρίες αντί να τις κλείσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: HSBC: Πόσα «κόκκινα δάνεια» αντέχουν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες;



    ΣΧΟΛΙΑ