• Business

    Morgan Stanley: «Τσεκούρι» στις τιμές στόχους των τραπεζών, πλην της Alpha Bank

    • NewsRoom
    Λογότυπο της Morgan Stanley στην πρόσοψη κτηρίου


    Σε υποβάθμιση των τιμών στόχων για τις ελληνικές τράπεζες, πλην της Alpha Bank, προχώρησε η Morgan Stanley σε έκθεσή της για τον κλάδο πανευρωπαϊκά, μετά τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.  Συγκεκριμένα ο οίκος «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως και 43% για τις ελληνικές τράπεζες, μετά την αναθεώρηση των τιμών-στόχων, υποβαθμίζοντας ωστόσο τις τιμές-στόχους για τις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ωστόσο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβαθμίζει κατά 4% την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,90 ευρώ από 2,78 ευρώ πριν.

    Στις εκτιμήσεις του για την Alpha Bank, ο οίκος σημειώνει ότι πλέον συμπεριλαμβάνονται οι ζημίες 60 εκατ. λόγω της πώλησης της μονάδας στη Σερβία, κάτι που μειώνει τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2017 κατά 12% ενώ αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2018-2019.

    Σε ότι αφορά την Eurobank, η Morgan Stanley συνυπολογίζει το επιτόκιο των Tier 2 ομολόγων (6,5%) που εκδόθηκαν από τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών ύψους 950 εκατ. ευρώ. Έτσι, οδηγούνται τα καθαρά έσοδα από τόκους σε μείωση κατά 4%, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων, και τα κέρδη σε πτώση 8% την περίοδο 2018-19.

    Για την Πειραιώς, μειώνονται τα σωρευμένα κέρδη της περιόδου 2017-19 κατά 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, καθώς πλέον προβλέπεται χαμηλότερη αύξηση πιστώσεων, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από προμήθειες.

    Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, η Morgan Stanley μειώνει τις εκτιμήσεις για τα σωρευτικά κέρδη Εθνικής την περίοδο 2017-19 κατά 19% σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

    O οίκος θέτει στο 0,40 από 0,41 ευρώ τη νέα τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου 21%). Και για την ΕΤΕ, ο οίκος προβλέπει μικρότερη αύξηση των δανείων, κάτι που οδηγεί σε μειωμένες προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη από τόκους και προμήθειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοντά στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου η Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Στο «σφυρί» 57 ακίνητα από 11.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα χωρίς την βοήθεια του ESM θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ