ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι η Παγκρήτια Τράπεζα κατάφερε να μηδενίσει την εξάρτησή της από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), ως αποτέλεσμα της αύξησης των καταθέσεων, αλλά και της ανοδικής πορείας των λοιπών λειτουργικών της εσόδων.
Το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα μετά τη δεύτερη αξιολόγηση είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές εισροές μετρητών στα ταμεία των τραπεζών, ενώ στην περίπτωση της Παγκρήτιας ιδιαίτερα βοήθησε προς την ίδια κατεύθυνση η μεγάλη άνοδος του τουρισμού στην Κρήτη.
Από 131 εκατ. ευρώ, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν η εξάρτηση της Τράπεζας από τον ELA το Μάρτιο του 2017, σημειώθηκε μείωση στα 53 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου για να μηδενίσει στις 31 Αυγούστου.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το τελευταίο μόνο τρίμηνο η Τράπεζα πέτυχε καθαρό θετικό αποτέλεσμα στις καταθέσεις της ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα μετά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο, την κεφαλαιακή της ενίσχυση, τη στελεχιακή και διοικητική της ενδυνάμωση, συνεχίζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της που προβλέπει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα, την πλήρη εξυγίανση του δανειακού της χαρτοφυλακίου και τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.ΕΚΤ
Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο κ. Μιχάλης Σάλλας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει στην Κρήτη το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με αντικείμενο ομιλίας «Οι προοπτικές ανάπτυξης της κρητικής οικονομίας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παγκρήτια Τράπεζα: Συμβολαιακή γεωργία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εποχή για την Παγκρήτια Τράπεζα με καθαρά κέρδη 10,69 εκατ. ευρώ το 2016
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Σάλλας: «Ανάσα» για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με «κόκκινα» δάνεια προς την Παγκρήτια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.