• Business

    Lloyds: Οι Βρυξέλλες η έδρα για τη θυγατρική της στην Ε.Ε.

    Brexit


    Η διοίκηση της βρετανικής τράπεζας Lloyds αποφάσισε να προχωρήσει στη μεταφορά της θυγατρικής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες (μια από τις 2 επικρατέστερες περιοχές στην Ε.Ε.), με το που ξεκινήσει η διαδικασία του Brexit.

    Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας επρόκειτο να επικυρώσει την απόφαση για τη μεταφορά της έδρας την ίδια ημέρα που η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι θα ενεργοποιούσε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που σήμανε και την αρχή της μη αναστρέψιμης διαδικασίας της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

    Υπενθυμίζεται ότι η Lloyds επιθυμούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τη δημιουργία μιας θυγατρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το που το Ηνωμένο Βασίλειο έπαυε να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά κατόπιν του Brexit.

    Σύμφωνα με το Reuters, τη Δευτέρα (27 Μαρτίου) η Lloyds είχε καταρτίσει μία λίστα με έξι πιθανές τοποθεσίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την έδρα της θυγατρικής τράπεζας, οι οποίες σταδιακά μειώθηκαν σε δύο, στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Οι υπόλοιπες που απορρίφθηκαν από τη διοίκηση ήταν το Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη, η Μάλτα αλλά και το Παρίσι.

    Η θυγατρική που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες πρόκειται να στελεχωθεί από ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.



    ΣΧΟΛΙΑ