• Business

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Καταλύτης η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για την προσέλκυση επενδύσεων

    Φωκίων Καραβίας Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία περνάει φέτος σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης, δήλωσε ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο forum του Go In Crete, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Όπως σημείωσε, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης –που δρομολογείται- και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων θα δράσουν ως καταλύτες για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

    Στην ίδια εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο που εξασφαλίζει που καθιερώνει ασφαλές και σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τους επενδυτές καθώς και σε σειρά δράσεων του υπουργείου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Η επιχειρηματική αποστολή Go In Crete εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Eurobank Go International, που ξεκίνησε το 2009 και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

    «Η Κρήτη που φιλοξενεί φέτος τη διοργάνωση, έχει μια ολοκληρωμένη οικονομία με τεράστιες δυνατότητες και πιστεύουμε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβίας μιλώντας σε εκδήλωση που έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 Έλληνες εξαγωγείς και 55 αγοραστές από 22 χώρες.

    «Περιμένουμε ότι η οικονομία της Κρήτης να τρέχει με τους πιο γρήγορους ρυθμούς και θα γεννηθούν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις, και νέα σχέδια για τους εξαγωγείς, για τον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα αλλά και σε όλους τους κλάδους», συνέχισε ο κ. Καραβίας.

    Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία της τράπεζας Eurobank με την ισπανική τράπεζα Santander, που αποτελεί το διαβατήριο για να αποκτήσουν ελληνικές και κυπριακές εταιρείες πρόσβαση –μέσω του Eurobank Trade Club- σε ένα διεθνές επιρρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο που αποτελείται σήμερα από 16 τράπεζες σε 21 χώρες, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί σύντομα σε περισσότερες από 30 χώρες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων όπως ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Νορβηγία κλπ

    «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να στηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να υλοποιήσουν τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς τους και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επιστροφή στην ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Καραβίας.

    Στο forum μίλησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.



    ΣΧΟΛΙΑ