• Business

    Επιβεβαίωση του mononews: H Τράπεζα Πειραιώς ρίχνει στην αγορά το… σούπερ προϊόν!

    Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που κάνει τη διαφορά στον κλάδο του λιανεμπορίου και αποκάλυψε το mononews, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία παρέχει ρευστότητα σε μια περίοδο πίεσης στην αγορά: πρόκειται για την επέκταση του προγράμματος συμβολαιακής τραπεζικής ώστε να καλύπτει όλη την αλυσίδα, από τον γεωργό, κτηνοτρόφο, αλιέα, ως τον μεταποιητή – επιχείριση ή συνεταιρισμό, τον προμηθευτή και πλέον το σούπερ μάρκετ.

    Το προϊόν που εγκαινιάζεται με την συμφωνία της τράπεζας με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Κρητικός, αποτελεί όπως επισήμαινε πρώτο το mononews στις 30 Μαΐου, μια καινοτομία που θα κάνει τη διαφορά. Σε μια περίοδο πίεσης από πλευράς ρευστότητας, ειδικά για τους μικρότερους προμηθευτές, ανοίγει ένα παράθυρο χρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς προς διευκόλυνση όλων των πλευρών του συναλλακτικού κυκλώματος.

    Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους προμηθευτές να ανακάμψουν, μετά το χτύπημα της Μαρινόπουλος, και να διευρυνθούν οι συνεργασίες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές τους.

    Με αφετηρία την αλυσίδα Κρητικός που εντάσσεται στην ΕΛΟΜΑΣ μαζί με 34 ακόμη αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η Πειραιώς θα έχει άμεσα και άλλες, αντίστοιχες, συμφωνίες, που θα ενισχύουν τη σχέση των σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας της τράπεζας.

    Η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει πλέον το σύνολο της συναλλακτικής αλυσίδας, από την παραγωγή αγροτικών προϊόντων ως το λιανεμπόριο, και με το νέο πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ώστε να συναλλάσσονται με καλύτερους όρους με τους προμηθευτές τους.

    Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ρευστότητα στο συναλλακτικό κύκλωμα και δημιουργείται ένα νέο μοντέλο σύνδεσης του λιανεμπορίου με τους προμηθευτές, προς όφελος όλων των πλευρών, αλλά και του καταναλωτή.

    Στην ουσία από τη συμβολαιακή τραπεζική της Πειραιώς καλύπτεται όλη η αλυσίδα, από τον γεωργό, κτηνοτρόφο, αλιέα, τον μεταποιητή – επιχείριση ή συνεταιρισμό, τον προμηθευτή και πλέον το σούπερ μάρκετ.

    Η τράπεζα εκτιμά ότι η διασύνδεση λιανεμπορίου και προμηθευτών θα συμβάλλει στην δημιουργία σταθερών σχέσεων συνεργασίας και συνεργειών, αλλά και στην διαμόρφωση των τιμών πιο ορθολογικά, και τέλος, κάτι που ήδη το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας προωθεί, τη δημιουργία και την προώθηση ανταγωνιστικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

    Στην ίδια κατεύθυνση, η Πειραιώς συντονίζει, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών, τη συνεργασία μεταξύ των συναλλασσομένων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και ασφάλειας στις εμπορικές συναλλαγές και τη διασφάλιση της ρευστότητας μέσα από μια απλή και γρήγορη διαδικασία.

    Το πρόγραμμα συμβολαιακής τραπεζικής της τράπεζας που ξεκίνησε το 2013 η Τράπεζα Πειραιώς περιλαμβάνει τα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, καθώς και τα προγράμματα συμβολαιακής τραπεζικής αγροεφοδίων και ξενοδοχείων. Σε τέσσερα χρόνια λειτουργίας, επωφελήθηκαν περισσότεροι από 24.500 παραγωγοί σε όλη την χώρα και περισσότερες από 270 επιχειρήσεις/αγροτικοί συνεταιρισμοί, με χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ.

    Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Κρητικός που εγκαινιάζει την επέκταση του προγράμματος στο λιανεμπόριο, ξεκίνησε από τη λειτουργία του πρώτου παντοπωλείου στην Αίγινα το 1948, και το 1983 δημιούργησε το πρώτο μεγάλο κατάστημα. Είναι μέλος του ομίλου Ελομάς και δραστηριοποιείται μέσω δικτύου 118 καταστημάτων, πέραν του Αργοσαρωνικού και σε περιοχές σε όλη τη χώρα όπως Αττική, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Κως, Κρήτη κ.ά.

    Στο δίκτυο της Εταιρείας προστέθηκαν φέτος 132 επιπλέον καταστήματα, μέσω απόκτησης συμμετοχών στις εταιρείες Υπερ Γρηγοριάδη και CRM-Αριάδνη, αυξάνοντας το δίκτυο συνολικά σε 250 καταστήματα λιανικής πώλησης. Η πρώτη εταιρεία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών και η δεύτερη στην Κρήτη, μέσω 92 καταστημάτων με τα οποία συνδέεται με συμβάσεις franchise. Η επιχείρηση λειτουργεί τέσσερα κέντρα αποθήκευσης και διανομής ξηρού φορτίου και ένα φρέσκων προϊόντων συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρ. Πειραιώς: H Συμβολαιακή Τραπεζική επεκτείνεται και στο λιανεμπόριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ από την πρώτη δημοπρασία ακινήτων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξι σημαντικές διακρίσεις για την Τράπεζα Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ