• Business

    Εκκαθαριστής τραπεζών: Πωλεί δάνεια leasing 271 εκατ. ευρώ


    Χαρτοφυλάκιο leasing ύψους ύψους 271 εκατ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται κινητά και ακίνητα στοιχεία που συνδέονται με τις σχετικές συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης πωλεί η εταιρεία PQH, που έχει αναλάβει την εκκαθάριση των τραπεζών οι οποίες έκλεισαν τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται σε εκκαθάριση.

    Το χαρτοφυλάκιο που πωλείται αφορά 1.170 οφειλέτες των υπό εκκαθάριση τραπεζών PROTON, Αχαϊκή Συνεταιριστική, FBB, ΑΤΕ Leasing και Πανελλήνια Τράπεζα, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση PQH. Ο στόχος είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στις «κακές» τράπεζες που αποσχίστηκαν από το «καλό κομμάτι», το οποίο στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στις συστημικές τράπεζες.

    Η PQH καλεί τους επενδυτές έως τις 15 Σεπτεμβρίου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, κριτήριο για την επιλογή θα αποτελέσει «το υψηλότερο τίμημα που θα καταβληθεί σε μετρητά».

    Μέρος του χαρτοφυλακίου εξυπηρετείται μερικώς ακόμη και σήμερα, ενώ το γεγονός ότι οι σχετικές συμβάσεις leasing συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία προσδίδει στα εν λόγω δάνεια χαρακτηριστικά χαρτοφυλακίου με εξασφαλίσει.

    Για το λόγο αυτό αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον και προβλέπεται ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν το Νοέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζες: Γιατί θα προχωρήσουν σε εκδόσεις ομολόγων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ: Τα επόμενα βήματα και οι νέες εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην σειρά για εξαγορές τα funds



    ΣΧΟΛΙΑ