• Business

    Αντίστροφη μέτρηση για το Mega: Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες


    Αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του Mega, με το κανάλι της Μεσογείων κινδυνεύει να μείνει εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς οι τράπεζες που έχουν δανείσει τον τηλεοπτικό σταθμό και οι μεγαλομέτοχoι του καναλιού δεν έχουν συμφωνήσει σε όλα.

    Έτσι το κανάλι, το οποίο χθες έκλεισε τα 28 του χρόνια, κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς αδειοδότηση με τους εργαζομένους να παραμένουν όμηροι, υπό την απειλή της ανεργίας, χωρίς δεδουλευμένα και χωρίς αποζημιώσεις.

    Την περασμένη Παρασκευή οι πιστώτριες τράπεζες έστειλαν στους μετόχους του Mega τα σχόλια και τις προτάσεις τους για το επιχειρησιακό σχέδιο που παρέλαβαν, η οποία τελικώς δεν έγινε αποδεκτή από τους μετόχους διότι χαρακτηρίζεται ως μη βιώσιμη καθώς κάποια σημεία της δεν είναι υλοποιήσιμα με αποτέλεσμα η συμφωνία να κινδυνεύει.

    Οι προτάσεις των Τραπεζών που οι μέτοχοι δεν συμφωνούν είναι τα εξής:

    Οι τράπεζες ζητούν πανωτόκια ύψους 10 εκ. ευρώ, καθώς η σύμβαση αναδιάρθρωσης δεν μπορεί να υπογραφεί πριν τον Μάρτιο του 2018. Οι μέτοχοι ζητούν να αλλάξει το επιτόκιο στο ποσοστό που προτείνουν οι τράπεζες από την επομένη της συμφωνίας, καθώς δεσμεύονται με την υπογραφή τους ότι θα την υλοποιήσουν.

    Οι τράπεζες ζητούν κούρεμα 75% στους λοιπούς πιστωτές με πληρωμή σε 12 χρόνια ενώ αντίθετα οι μέτοχοι επιδιώκουν άμεση αποπληρωμή των πιστωτών-προμηθευτών κλπ. Η Τηλέτυπος συμφώνησε σε κούρεμα των πιστωτών (προμηθευτών) στο 70% αλλά να γίνει η αποπληρωμή του υπόλοιπου 30% άμεσα.  Επίσης, δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για καταβολή κεφαλαίου κίνησης από την πλευρά των τραπεζών.

    Οι τράπεζες ζητούν οι νέοι μέτοχοι να βάλουν 21 εκ. αύξηση κεφαλαίου (έχουν βάλει ήδη 6 εκ),  και απαιτούν από την εταιρεία αποπληρώσει το δάνειο των 85 εκ. σε 10 χρόνια. Η Τηλέτυπος δέχεται αποπληρωμή στα 15 χρόνια και δεσμεύεται γραπτώς να αποπληρώσει όλα τα δάνεια της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι του καναλιού προγραμματίζουν νέα μεταξύ τους συνάντηση την επόμενη εβδομάδα ώστε να συμφωνηθούν οι επόμενες κινήσεις τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ολική επαναφορά της SPAR στην Ελλάδα–Κατ’ αρχήν συμφωνία με Αστέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Aυτά είναι τα 48 ακίνητα που βγάζει σε δημοπρασία



    ΣΧΟΛΙΑ