• Business

    Sunlight: Στο διάστημα 14-16 Ιουνίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο

    O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης

    O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης


    Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, θα ξεκινήσει η Δημόσια Προσφορά για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 50 εκατ. ευρώ, η οποία θα λήξη την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, όπως ανακοίνωσε η Sunlight.

    Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό, η από 02.06.2017 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Sunlight», μεταξύ άλλων, αποφάσισε:

    (α) την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από την Εταιρεία (εφεξής το «ΚΟΔ»), συνολικού ποσού έως €50.000.000, διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμενου σε έως 50.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 (εφεξής οι «Ομολογίες»), καθώς και την έγκριση των ειδικότερων όρων του ΚΟΔ, οι οποίοι αποτελούν το πρόγραμμα ΚΟΔ ,

    (β) ότι οι Ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού (εφεξής η «Δημόσια Προσφορά») με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Η.ΒΙ.Π.»), θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Το εύρος απόδοσης θα οριστεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους (σ.σ. Alpha Bank, Eurobank, Euroxx) και θα δημοσιευθεί το αργότερο την προτεραία της έναρξης της περιόδου της Δημόσιας Προσφοράς, ώστε να γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το προσδιορισμό του εύρους απόδοσης θα ακολουθηθεί η διαδικασία του pre-marketing, ήτοι συνεκτίμηση τόσο των συνθηκών των διεθνών κεφαλαιαγορών όσο και της οικονομικής θέσης και των προοπτικών του Ομίλου. Επίσης, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν και το επιτόκιο και την τιμή διάθεσης, που εξάγουν την τελική απόδοση.

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας
    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας. Βασικός μέτοχος Sunlight

    Κάθε επενδυτής έχει δικαίωμα εγγραφής και υποβολής σχετικής δήλωσης βούλησης-κάλυψης για την αγορά Ομολογιών, μέσω της διαδικασίας ΗΒΙΠ για μία τουλάχιστον προσφερόμενη ομολογία ή για ακέραιο αριθμό ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 50.000 Ομολογίες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία ομολογία, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

    Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 15.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 50.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 35.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη
    του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 50.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Τι αναφέρει η απόφαση Κοντονή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσεχώς 5.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραντάζεται και η Ναυτεμπορική: Οι τράπεζες απαιτούν εδώ και τώρα 6,5 εκατ . Απίστευτη συμπεριφορά της οικογένειας Αθανασιάδη

     



    ΣΧΟΛΙΑ