• Business

    Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις της Τρ. Πειραιώς για την Avis

    Avis


    O τουρκικός όμιλος Koc σε κοινοπραξία με τον αμερικανικό όμιλο Avis Budget Group, προέβη σε προσφορά για την απόκτηση της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε (του master franchisee στην Ελλάδα των Avis Rent a Car και Budget Rent a Car and Payless), χθες (Πέμπτη 4 Μαΐου) όπου ήρθε και σε πέρας η καταληκτική ημερομηνία.

    Σύμφωνα με πηγές, έτοιμη προς αξιολόγηση είναι η χρηματοοικονομική προσφορά και θα θεωρηθεί ευκταία εάν το ανώτερο όριο της αγγίξει το ύψος των 330 εκατ. ευρώ, όσο, δηλαδή, έχει κοστολογηθεί η Avis Hellas (συμπεριλαμβανομένων των δανείων ύψους 245 εκατ.).

    Το ποσό στο οποίο θα ανέλθει η οικονομική προσφορά θα σηματοδοτήσει εάν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πειραιώς και των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων , όπως τα funds Goldman Sachs, Pimco και Fortress.

    Με βάση λοιπόν το ύψος της τιμής της Avis Hellas, θα γίνει γνωστό εάν θα συσταθεί το σχήμα Koc – Avis Budget Group, αποτελώντας τον αγοραστή της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμπραξη αυτή, που ελέγχεται σύμφωνα με πληροφορίες, κατά 60% ο τουρκικός όμιλος, έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

    Η τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε συζητήσεις με το αμερικανοτουρκικό σχήμα, ούτως ώστε  να επιτευχθεί η συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης (license agreement) των σημάτων μεταξύ του μητρικού αμερικανικού ομίλου και της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

    Το 2016 η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών στα 152,5 εκατ., με ρεκόρ κερδών ebitda στα 76,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,4 εκατ. (+41%). Επίσης, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός του στόλου (31.700 αυτοκίνητα), οι αγορές αυτοκινήτων (8.600 αυτοκίνητα) όσο και το μέγεθος της προ φόρων κερδοφορίας (19 εκατ. ευρώ), ενώ υλοποιήθηκαν 7 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με το deal Καλογήρου (Λεμονής) και Σάμι Φάις;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 169 εκατ. ευρώ «επλήγη» στο α’ τρίμηνο η ιταλική Monte dei Paschi

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγωνία στην Τράπεζα Πειραιώς από τις αξιολογήσεις της Egon Zehnder και του Ανδρέα Γαβρηιλίδη



    ΣΧΟΛΙΑ