• Business

    Οι συζητήσεις για το Brexit οδηγούν σε ήπια άνοδο της στερλίνας

    στερλινα


    Ήπια ανοδική πορεία καταγράφει σήμερα η βρετανική στερλίνα, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής ενόψει της επίσημης έναρξης των συζητήσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που το Λονδίνο μετρά τις πληγές του από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα.

    Πιο συγκεκριμένα, η στερλίνα ενισχύεται κατά σδφ0.11% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,2794 δολάρια, ενώ σε σχέση με το ευρώ καταγράφει κέρδη της τάξης του 0.16% με την ισοτιμία ευρώ / στερλίνα να διαμορφώνεται στις 0.8747 λίρες. (δείτε εδώ live την ισοτιμία δολαρίου-στερλίνας).

    Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στον Βρετανό υπουργό Brexit, David Davis και το επιτελείο του στις Βρυξέλλες με τον Michael Barnier, επικεφαλής της Κομισιόν για τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ομάδα, για να συζητήσουν την πορεία εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση.

    Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται με τα βλέμματα όλων ωστόσο, να είναι στραμμένα στο   τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, όπου ένα βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά σε τέμενος σκορπίζοντας τον θάνατο σε ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα 10. Αυτό είναι ένα ακόμη σοκ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για το Λονδίνο – με την Τερέζα Μέι να δέχεται ισχυρές πιέσεις από πολλά μέτωπα την ώρα που προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά το τελευταίο απογοητευτικό για την ίδια, εκλογικό αποτέλεσμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Μυτιληναίος: Από το Tatoi Club στις business της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Ξηραδάκης: Το μεγάλο πρόβλημα της ναυτιλίας είναι η απομάκρυνση των τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί Β. Μαρινάκης, Χ. Βαφειάς και Γ. Καραγεωργίου αγωνιούν για τη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ