• Business

    Σημαντική εμπορική συμφωνία της Vodafone και της Wind με την Nova για τα αθλητικά της κανάλια

    • NewsRoom


    Μια σημαντική εμπορική συνεργασία με τις Vodafone και τη Wind συμφώνησε η Nova, με αντικείμενο τη διάθεση αποκλειστικά και μόνο των αθλητικών καναλιών Novasports.

    Με τη συμφωνία τα αθλητικά κανάλια θα διατίθενται παράλληλα με τη δορυφορική διάθεση τους στο συνολικό πακέτο της πλατφόρμας Nova, μέσω της IPTV πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης της Vodafone, αλλά και την αντίστοιχη πλατφόρμα της Wind μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

    Όπως αναφέρουν από τη Nova, oι συμφωνίες παράλληλης μετάδοσης των καναλιών Novasports από την IPTV συνδρομητική πλατφόρμα της Vodafone αλλά και από αυτήν -υπό δημιουργία- της Wind, ισχυροποιούν τη θέση της εταιρείας στον τομέα της μελλοντικής διατήρησης ή διεκδίκησης premium αθλητικού περιεχομένου.

    Η ανακοίνωση της Vodafone:

    H Vodafone Ελλάδας ενισχύει το περιεχόμενο της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας Vodafone TV, καθώς ενσωματώνει στο πρόγραμμα της πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο με όλα τα κανάλια Novasports.

    Συγκεκριμένα, έπειτα από  εμπορική συμφωνία της Vodafone Ελλάδας με την Forthnet, η IPTV πλατφόρμα της Vodafone θα συμπεριλάβει όλο το αθλητικό περιεχόμενο που προσφέρεται από τα επτά κανάλια Novasports, στο οποίο περιλαμβάνονται το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ της EuroLeague, καθώς και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

    Έτσι, η Vodafone προχωρά στην εμπορική διάθεση ενός νέου τηλεοπτικού πακέτου, του Vodafone TV Sports+ το οποίο καλύπτει το σύνολο των αναγκών του ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από μία συναρπαστική εμπειρία ψυχαγωγίας που θα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, ποδόσφαιρου, μπάσκετ, τένις, γκολφ, αλλά και πολλών ακόμη αθλημάτων μέσα από τα επτά κανάλια Novasports.

    “Στρατηγικός στόχος της Vodafone Ελλάδας είναι να αποτελεί κορυφαίο πάροχο συνολικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Σήμερα ισχυροποιούμε την τηλεοπτική μας πλατφόρμα Vodafone TV, μέσα από μία σημαντική συμφωνία, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, τονίζοντας ότι “αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο διανέμεται μέσω μίας εμπορικής συμφωνίας στη χονδρική αγορά, η οποία θα διευρύνει τις δυνατότητες που προσφέρουμε στους πελάτες του Vodafone TV”.

    Η Vodafone Ελλάδας επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας με ένα επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020. Υλοποιώντας με επιτυχία τη στρατηγική της για την παροχή συνολικών λύσεων επικοινωνίας, η Vodafone πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην Ελλάδα.

    Η διάθεση αθλητικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας από το Vodafone TV θα υποστηριχθεί από το επενδυτικό σχέδιο της Vodafone για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που έχει ήδη ξεκινήσει.

    Η ανακοίνωση της Wind:

    H WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με την Forthnet για τη διάθεση των καναλιών Novasports, μέσω της νέας πλατφόρμας τηλεοπτικού περιεχομένου της WIND, η οποία θα λανσαριστεί το επόμενο διάστημα.

    Αναλυτικότερα, η WIND Ελλάς μέσω της συμφωνίας αποκτά πρόσβαση σε επίπεδο χονδρικής στο αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών Novasports. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας θα φιλοξενεί τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, τους αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο χώρο του μπάσκετ, της EuroLeague και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα από όλον τον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον Νάσο Ζαρκαλή, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της WIND Ελλάς: “Πρόκειται να λανσάρουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα ξεχωρίζει τόσο για τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά όσο και για το περιεχόμενο του. Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Zappware που αφορά στην τεχνολογική λύση, σήμερα ανακοινώνουμε μια συμφωνία που σηματοδοτεί την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του περιεχομένου που θα διατίθεται από τη νέα μας πλατφόρμα. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε το πλήρες πλάνο μας για το ολοκληρωμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο που θα προσφέρεται από την πλατφόρμα μας “.

    Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι η WIND Ελλάς προχωράει δυναμικά στην εφαρμογή του business plan της για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης συνδρομητικής πλατφόρμας τηλεοπτικού περιεχομένου η οποία θα ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες των πελατών της και τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η εταιρεία για τις υπηρεσίες της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Cosmote, Vodafone και Wind δίνουν 200 εκατ. ευρώ για την ανανέωση των αδειών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wind: «Τρέχουν» οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες- Στα 500 εκατ.ευρώ το 5ετές επενδυτικό πλάνο



    ΣΧΟΛΙΑ