ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συζήτηση στο Ταλίν της Εσθονίας, δήλωσε ότι χωρίς τη βοήθεια του ESM, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, θα είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το ευρώ, προχώρησε
Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως ο ESM αποτελεί μια καλή επένδυση για τα μέλη της ζώνης του ευρώ. «Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης επωφελούνται από το ευρώ και τη σταθερότητά του».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας η επόμενη κρίση θα συμβεί τελικά, αλλά, όπως είπε «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σήμερα από ό, τι πριν από 8-9 χρόνια».
Τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό ερώτημα το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα κοινό προϋπολογισμό, την δημιουργία ενός υπουργού ποινικών υποθέσεων και την εξέλιξη του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
«Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να συμφωνήσουμε πρώτα στην ουσία και στη συνέχεια να σκεφτούμε τα θεσμικά όργανα», ανέφερε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών καλεί τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λονδίνο: Το Brexit είναι ευκαιρία!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Brexit των ευρωπαϊκών τραπεζών – Γιατί κλείνουν τα υποκαταστήματα τους στο Λονδίνο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για το Brexit η Βρετανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima για Allwyn: Buy με στόχο τα €15,25 – Γιατί η πτώση ανοίγει ευκαιρία
- ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η επικαιροποίηση των στοιχείων εγγεγραμμένων μελών του Μητρώου Εκπαιδευτικών
- Περιορισμένες αγοραπωλησίες στα τάνκερ και ένας Έλληνας αγοραστής στα φορτηγά πλοία
- Στα άκρα η σύγκρουση για τα Προσφυγικά: Η επίθεση στον Χαρδαλιά, η παρέμβαση Κυρανάκη και έκκληση Δούκα για διάλογο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.