• Business

    Πρωτοδικείο Αθηνών: Επικύρωσε τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management


    Με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης, μια νέα εποχή ξεκινά για το ιστορικό Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Λαμπράκη (ΔΟΛ). Το Πρωτοδικείο της Αθήνας επικύρωσε τη μεταβίβαση του συγκροτήματος στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα απέρριψε όλες τις υποβληθείσες ενστάσεις, μεταξύ αυτών και του συνδιεκδικητή του ΔΟΛ Ιβάν Σαββίδη.

    Το Τμήμα Εκούσιας Διαδικασίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, με πρόεδρο την Ελένη Πεδιαδίτη, δημοσίευσε σήμερα την απόφαση για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ιστορικού συγκροτήματος. Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση και επικύρωσε τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με βάση το αποτέλεσμα της διαδικασίας του πλειστηριασμού, από την οποία ανακηρύχθηκε ως υπερθεματιστής.

    Ετσι πλέον, όλα τα μέσα ενημέρωσης του ΔΟΛ παραδίδονται από τον ειδικό διαχειριστή στο νέο ιδιοκτήτη. Είναι μία απόφαση που δίνει ανάσα στους εργαζόμενους του συγκροτήματος, οι οποίοι, αν και παρέμειναν για μήνες απλήρωτοι, παρέμειναν στη θέση τους και κράτησαν «ζωντανά» τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

    Απορρίφθηκε η ένσταση Σαββίδη

    Στις αρχές Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης, άσκησε ξεχωριστή παρέμβαση η εταιρεία DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Ο επιχειρηματίας εξέφρασε αντιρρήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την ένστασή του. Αντίθετα, έγινε δεκτή η παρέμβαση 94 εργαζομένων υπέρ του διαγωνισμού.

    Η κα Πεδιαδίτη εξέδωσε πολύ γρήγορα την απόφαση, συμμεριζόμενη την αγωνία των εργαζομένων.

    Αίτημά τους ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπέρ του υπερθεματιστή καθώς, όπως είχε επισημανθεί στο δικαστήριο «οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση που είναι ό,τι χειρότερο για τους εργαζόμενους».

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε αναλάβει την ειδική διαχείριση Γ. Αγγελίδης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι «επειδή υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για την καταβολή μισθών των εργαζομένων στον ΔΟΛ είναι αναγκαίο να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό η απόφαση ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο νέος ιδιοκτήτης να αναλάβει τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων».

     



    ΣΧΟΛΙΑ