• Business

    Πάρτι στη Wall Street, πάνω από τις 6.000 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq – Συνέχεια στο ράλι στην Ευρώπη

    Wall Street


    To φράγμα των 6.000 μονάδων έσπασε για πρώτη φορά ο Nasdaq, σε μια ημέρα ευφορίας  στη Wall Street μετά από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αλλά και την πιθανότητα η κυβέρνηση Trump να παρουσιάσει σύντομα το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου.

    Σημαντική ώθηση έδωσαν η Caterpillar Inc. η οποία προβλέπει πως τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης θα είναι υψηλότερα από όσο υπολόγιζε μέχρι τώρα, η DuPont η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις της, αλλά και η 3M Co. που αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το έτος. Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε και η McDonald’s.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 20.996,05 μονάδες (+1,12%), ο  S&P 500 στις 2.388,61 (+0,61%) ενώ ο Nasdaq σημείωσε νέο ρεκόρ κλείνοντας στις 6.025,49 (+0,70%).

    Με κέρδη έκλεισαν για μια ακόμα ημέρα και οι αγορές στην Ευρώπη, συνεχίζοντας την ευφορία λόγω των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου στις γαλλικές εκλογές.

    Οι αναλυτές θεωρούν δεδομένη την επικράτηση του Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου, και πλέον εστιάζουν στο ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει.

    Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 387,11 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 20 μηνών.

    Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,14%, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,15%, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,17%, ο ελβετικός SMI σημείωσε άνοδο 0,76%, ο πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε άνοδο 0,97% και ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,59%.

    Άνοδο 11,5% σημείωσε η μετοχή της Christian Dior, καθώς ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Christian Dior Couture.

    Υψηλές ζημιές κατέγραψε η Ericsson στο α΄ τρίμηνο, λόγω των προβλέψεων, των απομειώσεων και του κόστους αναδιάρθρωσης ύψους 13,4 δισ. κορόνων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς απογειώθηκαν Eurobank, Εθνική και ΟΛΘ. Όλες οι εξελίξεις στο ΧΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Διοικητικές αλλαγές στη Seanergy – Τι δήλωσε ο πρόεδρος Σταμάτης Τσαντάνης



    ΣΧΟΛΙΑ