• Business

    JP Morgan: Ουδέτερη ως προς τις ελληνικές μετοχές

    JPMorgan


    Ένεκα των έντονων διακυμάνσεων για τα ελληνικά assets -γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τους επενδυτές- και με δεδομένο το προφίλ υψηλού ρίσκου και του μικρού μεγέθους της ελληνικής αγοράς, η JP Morgan στέκεται ουδέτερη (neutral) προς τις ελληνικές μετοχές, αν και τονίζει ότι υπάρχουν βλέψεις ανόδου στο β’ εξάμηνο του έτους καθώς η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενδέχεται να συντελέσει στην ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς.

    Η JP Morgan επισημαίνει πως το “αφήγημα” της ελληνικής αγοράς δεν έχει μεταβληθεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια: ολοκλήρωση/καθυστέρηση της αξιολόγησης > αύξηση / μείωση της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης > επιτάχυνση / επιβράδυνση της ανάπτυξης του ΑΕΠ > ράλι / διόρθωση στη χρηματιστηριακή αγορά.

    Όπως σημειώνει αυτή η δυναμική διατηρείται σταθερή, ωστόσο η πιθανότητα ενός ράλι στις ελληνικές μετοχές είναι πιθανό σενάριο, εάν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

    Ο δείκτης MSCI Greece έχει κερδίσει πάνω από 20% από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας την υψηλότερη απόδοση από το 2010 μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών αλλά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή.

    Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονται κοντά στο 5,9%, όπως σημειώνει η JP Morgan, και μπορεί να υποχωρήσουν προς το 5,5% μετά την επίσημη ολοκλήρωση στης β’ αξιολόγησης και ένα περιβάλλον που θα επιτρέψει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, ο κίνδυνος η ΕΚΤ να αποφασίσει το πρόωρο τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης, παραμονεύει, γεγονός που θα οδηγήσει σε ένα γενικότερο sell-off στα ευρωπαϊκά ομόλογα.

    Το «θολό τοπίο» γύρω από το ζήτημα του ελληνικού χρέους οδηγεί σε μια ουδέτερη κατάσταση για τον MSCI Greece υπογραμμίζοντας πως ο OTE είναι το μοναδικό top pick στην Ελλάδα καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται σε discount σε σχέση με τις μετοχές του κλάδου στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: To Politico καρφώνει τον Τσίπρα: Καημένε Αλέξη τι τηλεφωνάς, η Ελλάδα αποικία χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφεται ο φόρος σε σχεδόν 100.000 φορολογούμενους – Δείτε λεπτομέρειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Μπόλος: Ποιος είναι ο manager που θέλει να εξαγοράσει ελληνικές εταιρίες



    ΣΧΟΛΙΑ