• Business

    ΟΠΑΠ: Πού θα διοχετεύσει τα 200 εκατ. ευρώ του ομολόγου

    ΟΠΑΠ

    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ


    Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Τρίτη (21 Μαρτίου) σε ποιους επενδυτικούς τομείς πρόκειται να διοχετεύσει τα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ που άντλησε μέσα από τη δημόσια προσφορά έκδοσης 5ετούς κοινού ομολόγου την οποία πραγματοποίησε πρόσφατα.

    Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποίησε ότι τα έσοδα από τη δημόσια προσφορά ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι δαπάνες έκδοσης δεν θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, αλλά θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την εταιρεία.

    Τα 200 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από τον ΟΠΑΠ ως παρατίθεται ακολούθως στον πίνακα:

    ΟΠΑΠ

    Όπως σημειώνει η εταιρεία, η χρήση των αντλούμενων κεφαλαίων για κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα εντός του 2017 και το τυχόν υπόλοιπο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις επόμενες χρήσεις των ετών 2018 και 2019.

    Το κοινό ομόλογο, έως την πλήρη διάθεσή του, θα επενδύεται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά προθεσμιακές καταθέσεις, repos και ομόλογα.

    Ο ΟΠΑΠ θα προβαίνει σε δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που σχετίζονται με τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το ΚΟΔ (κοινό ομολογιακό δάνειο), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των κατ΄ εξουσιοδότηση Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως εκάστοτε ισχύουν.

    Σημειώνεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της 13.03.2017, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών 200.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της εταιρείας.

    Ο ΟΠΑΠ ενημερώνει ότι οι ομολογίες είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη μερίδα και το λογαριασμό αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο σύστημα άυλων τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη δημόσια προσφορά. Η πίστωση των ομολογιών στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων στο σύστημα άυλων τίτλων θα ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη 21.03.2017.

    Η διαπραγμάτευση των 200.000 ομολογιών στην κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών αρχίζει την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

    Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «ΟΠΑΠΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά “OPAPB1”. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Εταιρείας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους συντονιστές κυρίους αναδόχους της δημόσιας προσφοράς βάσει της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτέλους, ολοκληρώνεται η παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport – Ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ τους ανακοίνωσαν τα θεραπευτήρια «Υγεία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: MIG: Πούλησε το ποσοστό της στην Sunce Koncern για 43 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ