• Business

    O Jeff Bezos έγινε πλουσιότερος κατά 2,8 δις σε μία εβδομάδα!

    • NewsRoom


    Χρυσές δουλειές εξακολουθεί να κάνει ο δισεκατομμυριούχος CEO της Amazon Jeff Bezos την ώρα που η μετοχή του ομίλου του κινείται σε ιστορικά υψηλά.

    Ο συν-ιδρυτής της παγκόσμιας πλατφόρμας αγορών βγήκε αρκετά κερδισμένος την τελευταία εβδομάδα και πλουσιότερος κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά η περιουσία του την Παρασκευή ανήλθε στα 84,7 δις.

    Ο Jeff Bezos είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτινάχθηκε στις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας του Forbes.

    Στον κατάλογο του 2017 του περιοδικού που δημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους ο επιχειρηματίας είχε περιουσία 72,8 δις. Μέσα σε ελάχιστους μήνες, ο Bezos έγινε πλουσιότερος κατά 12 περίπου δις, με τη μετοχή του να αυξάνεται κατά 4,5%, ενώ από την αρχή του έτους η άνοδος της έχει ξεπεράσει το 30%.

    Στις αρχές Μαΐου έγινε γνωστό πως ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου πούλησε μετοχές της Amazon έναντι 1 δισ. δολαρίων ενώ παραχώρησε κάποιες, αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

    Πέραν των μετοχών της Amazon, εξαιρετικά καλή απόδοση είχαν την εβδομάδα που πέρασε οι μετοχές του Facebook, της Google (σ.σ. με αύξηση 5%), ενώ η Oracle κέρδισε 3%.

    Έτσι, ο Mark Zuckerberg, κέρδισε 1,7 δισ. δολάρια αυξάνοντας την περιουσία του στα 63 δισ. δολάρια. Οι Larry Page και Sergey Brin είχαν κέρδη 1,6 δισ. δολάρια έκαστος, αυξάνοντας τις περιουσίες τους κατά 46,5 δισ. δολάρια και 45,4 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Apple και Amazon έδωσαν νέα ώθηση στον Nasdaq

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jeff Bezos (Amazon): Ο 53χρονος «Μίδας» δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

    MH XAΣΕΤΕ: Jeff Bezos: Δείτε πώς ο ιδρυτής της Amazon έβγαλε 6 δισ. σε μόλις 20 λεπτά!



    ΣΧΟΛΙΑ